Afsluiting water en elektra dialyse-centrum voorkomen

vanwege faillissement Kurá Hulanda

aqualectraWILLEMSTAD — Het dialyse-centrum dat in het pand van het Jacob Gelt Dekker Institute is gevestigd, dreigde door het faillissement van Kurá Hulanda van water, stroom en telefonie verstoken te blijven. Door goede medewerking van nutsbedrijf Aqualectra konden de nierdialyses toch doorgaan. Dat bevestigt general manager Glenn de Windt.

Advertentie

In principe loopt de telefonie, stroom- en watervoorziening van het dialyse-centrum via het Kurá Hulanda Hotel in Otrobanda.
Op het moment dat het hotel vanwege het faillissement moest worden gesloten, dreigde de water en stroomtoevoer naar het dialyse-centrum te worden afgesloten.

De Windt:

“In verband met onze patiënten hebben we van Aqualectra de tijd gekregen zodat er een compleet nieuwe leiding voor ons aangelegd kan worden.
Ook van onze kant moesten we voorzieningen treffen, zodat we over kunnen gaan op onze eigen leidingaansluiting zonder tussenkomst van Kurá Hulanda.”

Zoals het er nu uitziet zal de omschakeling dit weekeinde plaatsvinden.
Het medisch centrum zat gelukkig geen moment zonder stroom.
Volgens De Windt was het voor Aqualectra niet duidelijk dat het dialyse-centrum op het netwerk van Kurá Hulanda was aangesloten.
Minister Ben Whiteman van Gezondheid werd ook van het dreigende gevaar op de hoogte gesteld.

“Als de water- en stroomaansluiting van Kurá Hulanda zou worden afgesloten, dan zouden buiten onze schuld de patiënten in gevaar zijn gekomen”

, legt de general manager uit.
Het Curaçao Dialysis Center wordt beheerd door Caribbean Medic Healthcare Systems N.V., dat eigendom is van Fresenius Medical Care, een internationaal opererend bedrijf met meer dan 2840 dialyse-centra wereldwijd.
Directeuren van het centrum op Curaçao zijn Peter Heinen (algemeen) en Rauf Engels (medisch).

Nierdialyse is een levensreddende en dus noodzakelijke behandeling voor mensen wier nieren niet of nauwelijks werken.
In totaal worden er zes keer per week 44 patiënten behandeld.
Iedere patiënt blijft zo’n 3 tot 3,5 uur aan de machine.
Het is een behandeling die nodig is wanneer je nieren zelf niet meer in staat zijn om je bloed goed schoon te filteren.
Dialyse kan op twee manieren worden uitgevoerd.
Namelijk via hemodialyse, waarbij je bloed gefilterd wordt door een kunstnier, of door peritoneaaldialyse, waarbij je een buikspoeling krijgt.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *