Akkoord audit bij UTS

uts-smallWILLEMSTAD — Er komt een diepgaande audit bij telecombedrijf UTS. Dat is afgelopen vrijdag besloten tijdens een algemene vergadering van aandeelhouders die op St. Maarten is gehouden. Dit stelt president- commissaris van UTS Kenneth Gijsbertha. De directie van het bedrijf is verzocht om gedurende de audit die zo’n zes tot acht weken in beslag zal nemen, de reorganisatie bij UTS aan te houden.

Advertentie

Minister Earl Balborda (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, PNP) was al geruime tijd bezig met de voorbereidingen van een audit bij UTS.
Hij kondigde vorig jaar al aan dat er een onderzoek bij het telecombedrijf moest komen. Tijdens het overleg op St. Maarten, waarbij vertegenwoordigers van beide aandeelhouders aanwezig waren, werd tot de audit besloten.
Op dit moment wordt er volgens Gijsbertha gewerkt aan de terms of reference (tor) voor de audit.
Het is de bedoeling dat daarna zal worden besloten hoe de audit zal moeten plaatsvinden. Maar in principe zal deze tussen de zes tot acht weken duren.
UTS-vakbond Sitkom was lange tijd een voorstander van een audit bij het telecombedrijf. Aftredend voorzitter Emilio Brunken is te spreken over de audit.

“Dit is iets waar wij ons jaren sterk voor hebben gemaakt. Wij hebben altijd op het belang van onderzoek gewezen om het beleid dat bij het bedrijf in de afgelopen jaren is gevoerd te kunnen controleren.”

Maar aan de andere kant heeft Brunken gemengde gevoelens bij het audit-besluit.

Als vakbond hebben wij ons altijd sterk gemaakt voor de audit, maar wij hebben ook altijd gezegd dat je binnen UTS geen onderzoek kan houden, als de huidige directeur blijft zitten. En dat gebeurt nu dus toch.
Wij verwachten dan ook weinig van dit onderzoek.”

Brunken wijst op het feit dat er binnen UTS sprake is van een angstcultuur.

Mensen zijn bang om hun mond open te doen.
Ze vrezen represaille- maatregelen.
Daarom is het van belang dat de directeur met vakantie gaat, gedurende het onderzoek.”

Ook speelt volgens Brunken mee dat de UTS-directie gaat bepalen hoe de audit vorm moet krijgen, wat er onderzocht gaat worden en met wie er gesproken zal worden.

Als dat gebeurt, zal het onderzoek niets opleveren. Dat is mijn grote angst.”

In de afgelopen jaren zijn er overigens diverse audits bij UTS gehouden.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *