Akkoord oprichting Wijkacademie

WILLEMSTAD — Het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw) en de University of Curaçao (UoC) hebben de handen ineengeslagen voor de oprichting van een Wijkacademie. Een intentieverklaring hiervoor werd gisterochtend ondertekend door minister Jeanne-Marie Francisca (Soaw, PS) en UoC-rector magnificus Francis de Lanoy.

Advertentie


wijkacademieDe Wijkacademie krijgt als taak mee om alles wat in de wijken op het eiland gebeurt vast te leggen, zodat het voor de toekomstige ontwikkeling van Curaçao gebruikt kan worden.
Hierbij zullen voornamelijk activiteiten, die als doel hebben om de situatie van de bewoners van de wijken op het eiland te verbeteren en die kunnen worden gebruikt voor de toekomstige ontwikkeling van Curaçao, prioriteit krijgen.
Het hele project maakt deel uit van de integrale benadering die de minister voor ogen heeft voor de wijken op het eiland en waarin sociaal werkers de nodige aandacht en ondersteuning zullen krijgen.
Begin volgend jaar zal een team van medewerkers van Soaw en de UoC een begin maken met het opstellen van het activiteitenprogramma voor de Wijkacademie.
Tot de activiteiten van de academie zullen onder meer behoren het beheren van een wijkbibliotheek, waarin alle informatie over lokale wijken zal worden opgeslagen, maar ook het opstellen van een sociale kaart van Curaçao.
Op langere termijn zullen projecten aan bod komen die uitgaan van onderzoeken hoe om te gaan met de wijken op het eiland.
Het oprichten in samenwerking met de UoC is volgens de minister een gevolg van het feit dat de lokale universiteit al een opleiding voor sociaal werkers heeft. Door de krachten te bundelen kunnen sociaal werkers in de toekomst beter voorbereid worden om hun werk te doen.

bron: Amigoe

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *