Akkoord regering en Isla-bonden

islaWillemstad – De regering heeft gisteren na circa 7 uur van onderhandelingen een akkoord bereikt met de Isla-bonden. Errol Cova, die door de bonden was voorgedragen, zal hierbij deel uitmaken van het multidisciplinaire team dat zich buigt over de toekomst van de raffinaderij. Dat staat in een gezamenlijke verklaring van de regering, vakbond Petroleum Workers Federation Curaçao (PWFC) en de bond voor stafpersoneel Apri.

Advertentie

,,Er is concreet afgesproken dat het multidisciplinaire team uitgebreid zal worden met nog één expertise. Genoemde expertise heeft betrekking op het terrein van arbeid en human resources.”

In de gezamenlijke verklaring wordt Errol Cova specifiek genoemd als lid van het team.

,,Apri en PWFC hebben Errol Cova als kandidaat voorgedragen. De regering is op haar beurt akkoord gegaan met zijn kandidatuur.”

De bonden en de regering zijn ook overeengekomen dat het vóór 30 november duidelijk moet zijn of PdVSA en de Venezolaanse regering interesse hebben in de toekomstige exploitatie van de raffinaderij.
Op deze manier hopen de bonden en de regering uiterlijk 31 december van dit jaar duidelijkheid te hebben over het standpunt van de Venezolaanse autoriteiten en PdVSA.
De bonden hadden gisterochtend een vergadering voor hun leden belegd nadat premier Ivar Asjes afgelopen maandag het ultimatum liet verstrijken waarin zij pleitten voor een vertegenwoordiging in de groep die zich over de toekomst van de raffinaderij buigt.

,,Wij hebben maandagavond laat nadat het ultimatum al was verstreken een uitnodiging van premier Asjes gehad om dinsdagochtend om 11 uur met elkaar te overleggen”

, zo legt voorzitter Cornelio Bouis uit.

,,Cova treedt nu toe tot het multidisciplinaire team, die groep moet nog bepalen wie er uiteindelijk in het onderhandelingsteam zitting neemt.”

Bouis is tevreden met het akkoord.
De voorzitter was gisteren nog niet op de hoogte of de leden die de vergadering bijwoonden geen betaling zouden ontvangen voor de niet gewerkte uren.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *