Akshon Sivil stuurt brief aan hoofdofficier van Justitie

Door: Leoni Leidel-Schenk

Versgeperst RdK NIEUWS lening gratis onderwijs financiering Curaçao brief  foto papiamentse les style=float:left;margin right:10pxCURAÇAO – Fundashon Akshon Sivil heeft een brief gestuurd aan Gilbert Joubert, hoofdofficier van Justitie, om te voorkomen dat Refineria di Kòrsou (RdK) 17 miljoen gulden leent aan de overheid. RdK wil het bedrag renteloos lenen aan de overheid zodat het gratis onderwijs gefinancierd kan worden.

De stichting vindt de lening onverantwoordelijk en zegt dat de lening ernstige consequenties heeft voor de overheids-nv Refineria di Kòrsou. “Wij verzoeken u met klem om met de grootste spoed ten aanzien van RdK ter zake de voorgenomen transactie, bij het Hof voorlopige voorzieningen aan te vragen, inhoudende dat RdK verboden wordt uitvoering te geven aan deze transactie”, schrijft Ruben Suriel van Akshon Sivil.

Doel
De stichting stuurde maandag al een brief aan RdK met hun bezwaren. De actie valt volgens Akshon Sivil niet onder het primaire doel van RdK, namelijk het uitoefenen van een petroleumbedrijf in de ruimste zin. “Dat is niet het geval, reden waarom de transactie nietig of vernietigbaar is.”

Brief OM Akson Sivil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *