AlgemeenDagblad | Crowdfundingsactie voor verdronken jongetje (5): ‘Hij kon een heel mooi boevenkoppie trekken’

Het verdronken jongetje V-Shawn. © Getfunded.nl-pagina

Voor het vijfjarige jongetje dat maandag verdronk in de Potmarge in Leeuwarden is een crowdfundingsactie opgezet om hem op Curaçao te begraven. Dat is de wens van zijn moeder. Binnen twintig uur is er al 9.329 euro opgehaald, het streefbedrag is 10.000 euro.

,,Hij was mijn grote boef. Hij kon een heel mooi boevenkoppie trekken’’, vertelt buurvrouw Ingrid Meijerhof die de actie op poten heeft gezet tegen de Leeuwarder Courant. ,,Op de buurt zijn vier jongens die altijd samen waren. Het was een vriendje van mijn zoon.’’

Ze beschrijft haar buurjongen als een zacht, lief jongetje. ,,Hij noemde ons altijd tante, zo is hij opgevoed. Respect naar ouderen toe.’’

Maandag is de vijfjarige V-Shawn door een noodlottig ongeval omgekomen. ,,Het was één van de zwartste dagen van mijn leven’’, zegt Meijerhof.

Bron: Algemeen Dagblad

13 Reacties op “AlgemeenDagblad | Crowdfundingsactie voor verdronken jongetje (5): ‘Hij kon een heel mooi boevenkoppie trekken’

 1. Yep: doel is gehaald. Stoppen met geven.

 2. Voor ‘degene’ die zich geroepen voelt, maar dat zal wel teveel gevraagd zijn!

  https://getfunded.nl/campagne/7442-v-shawn-zijn-laatste-plekje?fbclid=IwAR3QGElane7U8x700Ns7i3eByXBaVC00PXgH55DOjlmdPCoyzRAc3RtyhjA

  Overigens gaat het om 10.000 , dus waar de absurde discussie eigen vandaan komt is mij een raadsel.
  Medemenselijkheid is wereldvreemd op dit forum.

 3. Mooi initiatief. Triest weer een jong leventje verloren. Ik zal meteen mijn bijdrage doen aan de crowfunding pagina. Overigens is het niet verzekeren van Mensen tijdens een reis echt niet voorbehouden aan de YdK.
  Er zijn zat mensen die onverzekerd op reis gaan. Wat een belachelijke reacties weer.
  Soms heb ik echt mn twijfels aan de verstandelijke vermogens van mensen.

 4. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze spelregels

 5. Vreemde reactie van @Drechi pa bosnan Tur, wij moeten leren om onze zaakjes te leren (meer verantwoordelijkheidsgevoel) en niet naar de blanken kijken.

  Heb je de discussie over oudstudenten en DUO gevolgd? Ze willen een auto onder hun kont en een hypotheek voordat ze beginnen met studieschuld terug betalen. Ze worden als slachtoffers behandeld terwijl ze op hun verantwoordelijkheids gevoel aangesproken moeten worden.

  In dit geval kan het zijn dat de moeder geen geld had om een verzekering te nemen, meestal is het een kwestie van prioriteitstellen.

  Ik moet zeggen dat ik als neger ook vaak de fout in ga, dus het is niet zo zeer een kritiek op deze moeder maar meer een constatering.

 6. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze spelregels

 7. Lapas, is ook wel weer zo.

 8. Beste @Kaat, ik begrijp dat het een trieste gebeurtenis is, maar dit zie je op Curaçao steeds vaker mensen nemen geen verzekering en rekenen op de goedheid van anderen.

 9. Lapas, door deze trieste gebeurtenis, zijn ze zelf toch niet in staat dit zelf te doen. Lieve buurvrouw.

 10. In Nederland leren kinderen vaak zwemmen voordat ze leren lopen. Vaak zijn het asielzoekers en andere immigranten die in Nederland verdrinken.

  De buurvrouw heeft een actie op gang gezet, het is altijd het zelfde verhaal, Curaçaoënaars willen vaak van alles maar regelen niets.

 11. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze spelregels

 12. Mooi dat deze wens voor de ouders toch vervuld kan worden.

 13. Ik ga met smart wachten op de comments over deze headline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *