AlgemeenDagblad | Enschedese advocaat zwaargewond na beschieting vanuit rijdende auto

Rutger Borgerink en Frank Timmers

Philippe Schol (rechts) © Robin Hilberink

Philippe Schol (43), advocaat in Enschede, is vanochtend beschoten in Gronau, vlak over de grens bij het Twentse dorp Glane. Het slachtoffer liep op straat, toen hij vanuit een rijdende auto werd beschoten. De Enschedeër raakte zwaargewond.

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht en was aanspreekbaar. Over de exacte verwondingen is nog niets bekend, maar ten minste één kogel raakte het been van het slachtoffer. De Duitse politie gaat uit van een gerichte actie tegen de advocaat. „Er moet een relatie tussen dader en slachtoffer zijn”, aldus een woordvoerder.

Het slachtoffer was zijn hond aan het uitlaten, zoals hij elke ochtend doet. Een getuige laat weten drie schoten te hebben gehoord. „We zoeken met man en macht naar de vluchtauto”, meldt een woordvoerder van de Duitse politie. Het gaat om een witte auto met Nederlands kenteken. In het voertuig zaten volgens de politie meerdere mensen.

De schietpartij gebeurde op enkele honderden meters over de grens bij Glane, aan de Losserstraße. De grens bij Glane is afgesloten door de Nederlandse politie. De toedracht van het schietincident is nog onduidelijk.

Zowel de Duitse als Nederlandse politie hebben de jacht geopend op de vluchtauto. „We roepen mensen met klem op om uit te kijken naar het voertuig”, aldus de Duitse politie. De Nederlandse politie laat weten ‘in nauw contact te staan met de Duitse politie’.

Bron: AD.nl

8 Reacties op “AlgemeenDagblad | Enschedese advocaat zwaargewond na beschieting vanuit rijdende auto

 1. Ook op Curaçao, waar advocaten eerst de boel geraffineerd leeg factureren en dan de lege boedel verdelen.

  Of zoals FCW Law. Die een retainer fee heeft met de overheid en toch gewoon factuurtjes stuurt. Ze krijgen dus 2 keer betaald voor hetzelfde werk!

 2. Waar twee vechten gaat de advocaat er met de buit vandoor.

  Ook op Curaçao, waar advocaten eerst de boel geraffineerd leeg factureren en dan de lege boedel verdelen.

 3. Het gaat hier niet om een gewone advocaat maar ook een curator en wij hebben gezien bij inselair hoe curators te werk gaan.

  Het is begrijpelijk als mensen hun levenswerk kapot zien gaan en tot de bedelstaaf veroordeeld worden terwijl de curator als een vampier alles leegzuigt dan kunnen de stoppen doorslaan.

 4. Pest control, weer een rat-vocaat uitgeschakeld.

 5. Advocaten verdienen brutaal grof aan criminelen, en dat is hun goed recht, maar daar kleven helaas ook (liquidatie) risico’s aan.
  Alles heeft zo zijn (dure) prijs(kaartje), niet alleen de (diensten van de) advocaat.

 6. Hij had problemen met Mokros.

 7. Curacao revisited

  weer tijd voor een slap stukje van onze “topadvocaat” Murray die aangeeft dat je als advocaat wel het recht hebt om zware criminelen te verdedigen, en daarbij een hoge vergoeding te ontvangen, maar dan niet kan verwachten dat je met geweld geconfronteerd gaat worden

 8. Joep Meloen

  De daders zullen wel weer Jan, Piet, Joris en Corneel heten oftewel het is wel duidelijk in welke hoek moet worden gezocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *