AlgemeenDagblad | Gewapende overval Curaçao kost Nederlandse hovenier (53) leven

Caspar Naber

Het slachtoffer werd volgens plaatselijke media doodgeschoten nadat de overvallers de deur van zijn appartement hadden opengebroken. © Screenshot TeleCuraçao

Op Curaçao is gisteren een 53-jarige Nederlander doodgeschoten. Het gaat om de uit Beverwijk afkomstige Ronald Molenaars. De hovenier kwam om het leven tijdens een gewapende overval op twee Chinezen in Schelpwijk, een doorgaans rustige wijk aan de noordkant van Willemstad.

Ronald Molenaars woonde en werkte al twaalf jaar op Curaçao. Hij runde een bedrijf gespecialiseerd in tuinaanleg en -onderhoud. Dat deed hij daarvoor ook in Beverwijk, zegt een schoonzus tegen deze site.

De politie trof het levenloze lichaam van Molenaars gisteren omstreeks 4 uur aan in diens appartement. De vijftiger werd volgens plaatselijke media doodgeschoten nadat vier gemaskerde mannen in een aangrenzend appartement twee Aziaten hadden overvallen. Die verzetten zich, waarop een vechtpartij ontstond. Een van de Aziaten, volgens Papiamentstalige media Chinezen, raakte daarbij gewond aan het hoofd.

Daarna braken de overvallers de deur open van een aangrenzend appartement. Daar kwamen ze oog in oog te staan met Molenaars. Een van de overvallers schoot hem neer. De Nederlander was op slag dood.

De vier overvallers zijn nog voortvluchtig. De politie onderzoekt de zaak.

Bron: AlgemeenDagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *