AlgemeenDagblad | Politie houdt Silfano M. aan voor doodschieten rapper Feis

Silfano M., de verdachte van de moord op rapper Feis werd vanochtend aangehouden. © Politie

De politie heeft vanochtend in het Limburgse Kerkrade de 25-jarige Silfano M. aangehouden, die ervan wordt verdacht op 1 januari op de Rotterdamse Nieuwe Binnenweg Faissal Mssyeh – beter bekend als rapper Feis – te hebben doodgeschoten. Ook diens broer raakte hierbij zwaargewond.

De gezochte Rotterdammer hield zich schuil in een appartement boven een sisha lounge aan de Hoofdstraat in Kerkrade. Hij werd door zwaar bewapende leden van een arrestatieteam uit de woning gehaald.

Direct na het schietincident op de eerste dag van 2019, startte de politie een groot onderzoek. Twintig rechercheurs werkten maandenlang hard aan de opsporing van de verdachte. In februari bracht de politie de identiteit van de vermoedelijke verdachte naar buiten. Sinds 7 mei stond hij op de nationale opsporingslijst.

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde gisteravond aandacht aan de zaak. De politie had Silfano M. – bijnaam Fano – op de Nationale Opsporingslijst gezet. Het Openbaar Ministerie had een beloning van 15.000 uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van gezochte M.

Feis was op 1 januari met wat vrienden bij een Kaapverdiaans restaurant geweest. De vermoedelijke dader zou uit zijn dak zijn gegaan omdat iemand in de zaak hem ‘kleine’ had genoemd. Het heeft er volgens de politie alle schijn van dat vanuit het niets is geschoten.

Rapper Feis werd op nieuwjaarsdag doodgeschoten. © Opsporing Verzocht

De politie linkt de verdachte Silfano M. ook aan de dubbele moord van eind december 2017 waarvan Gilbert Henriëtta (26) en Lidomar Elizabeth (25) het slachtoffer werden. De twee werden doodgeschoten toen ze aan de Rhijnauwensingel in Rotterdam in de auto zaten. M. zou de opdrachtgever zijn geweest.

Bronnen rond het onderzoek meldden eerder al dat Silfano M. jonge Rotterdammers ronselde om de liquidatie uit te voeren. Hij is destijds in het onderzoek aangehouden, maar moest wegens gebrek aan bewijs worden vrijgelaten. Daarna verdween hij van de radar totdat hij met oud en nieuw weer in het uitgaansleven opdook.

Bekijk hieronder de beelden van het afscheid van rapper Feis:

Bron: AlgemeenDagblad

2 Reacties op “AlgemeenDagblad | Politie houdt Silfano M. aan voor doodschieten rapper Feis

  1. @Lapas, Leeuwarden is vol. Limburg is nu aan de beurt.

  2. ericlapas

    Eerlijk is eerlijk wij zadelen Nederland met ons probleem op. Hij had naar Leeuwaarden moeten vluchten en niet naar Limburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *