Alleen maar verbaal geweld

Bron: elodieheloise.com

kindermishandeling_1”Jij, klein, achterlijk, kutkind. Wie denk je dat je bent? He… egoistisch ben je. Net zoals je moeder. Dat kutwijf. Die denkt ook dat ze overal mee wegkomt…. Niks kan ze. Helemaal niks. Net als jij. Jij kan ook niks. Ik zal het je nog sterker vertelllen… en haal die handen van je oren. Dit is belangrijk. Kijk me aan, klotekind, kijk me aan… en wel nu! Anders zal ik je even helpen… Niets ben je. En je zult ook nooit iets worden… Never nooit niet! Niets. Niets kun je. Ik schaam me kapot dat ik je vader ben. En nu ga je als de sodemieter je kamer opruimen. Kutkind.”

Advertentie

Het was alleen maar verbaal geweld… dat haalde de advocaat aan die een ex minister verdedigt in een zaak van huiselijk geweld.
De vrouw van de ex minister en zijn kinderen zijn weggevlucht van Curaçao en zitten ondergedoken zodat de ex minister hen niet kan vinden.
De aangifte die ze deed tegen haar man slaat nergens op volgens de verdediger want het was ’alleen maar verbaal geweld’, die keer.

Hoe is het mogelijk dat er nog altijd mensen zijn die dit soort argumenten aanvoeren en denken dat ze kunnen beoordelen wat de ‘mate’ van geweld voor de ontvanger ervan betekent.

‘Alleen maar verbaal geweld’…

Voor kinderen is elke vorm van geweld thuis ontwrichtend. Ze kunnen namelijk nergens heen om eraan te ontvluchten.
Ze kunnen niet in een auto stappen en wegrijden, ze kunnen er niet over praten omdat dat zou kunnen betekenen dat er ingegrepen wordt.
Want ingrijpen betekent dat er een einde zou kunnen komen aan het gezin met de vader en de moeder waar kinderen van houden.
Ongeacht wat deze ouders met hun kinderen doen.
Kinderen in een geweldsituatie thuis zijn ‘fucked’, ontwikkelen hele grote loyaliteitsconflicten en persoonlijkheidstoornissen.
En wanneer je als kind thuis ook nog eens wordt geconfronteerd met ‘alleen maar verbaal geweld’ blijft er helemaal niets meer van je over.
Elke vorm van geloof in jezelf wordt op structurele wijze kapot gemaakt.
Daar is niet veel meer voor nodig dan wat woorden die met enige regelmaat naar je toe geslingerd worden.

Hoe naar ook, ik ben ergens blij dat dit onderwerp vanwege een ‘prominent’ weer even aan de oppervlakte is en dat er over gesproken wordt.
Het zijn namelijk altijd degenen die zich bedienen van geweld die het zich permiteren om te zeggen dat het wel meevalt.
Hen die het overkomt hoor je meestal niet. Totdat het niet meer gaat.

Met dank aan: Elodie Heloise
Meer van Elodie: www.elodieheloise.com

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *