Amigoe | 12 augustus behandeling zaak Colon

Drie jaar cel voor misbruiken 12-jarige

‘Het gaat nu alleen nog om de hoogte van de vergoedingen’

WILLEMSTAD — Het kort geding dat de winkelier Nuevo Supermarket Colon tegen de regering heeft aangespannen, wordt 12 augustus behandeld. Dat meldt raadsman Achim Henriquez.

Volgens de advocaat is er geen reden om te twijfelen over de uitkomst van de rechtszaak. “Het Hof van Justitie heeft al aangegeven dat er reden is om tot een schadevergoeding over te gaan. De winkeliers hebben hier recht op. Dat is eigenlijk al een feit. Het gaat nu alleen om de hoogte van de vergoedingen”, zo verklaarde hij tegenover de Amigoe.

De individuele winkeliers hebben besloten de rechtszaak voort te zetten, omdat het hof het vonnis in hoger beroep afwees. De regering kan hierdoor niet worden gedwongen om met het collectief van huurders om de tafel te zitten. Twee van de huurders, Supermarket Colon en KFC, hebben naar aanleiding hiervan besloten opnieuw een kort geding aan te spannen. De datum van de behandeling van de zaak van KFC is nog niet bekend.

Ingetrokken

De rechter oordeelde op 28 juli vorig jaar dat het Land en de stichting voor het Beheer Winkelcentrum Colon (BWC) binnen een termijn van drie weken met de huurders in onderhandeling moesten treden over de hoogte en de vorm van een schadevergoeding, als gevolg van de bouwactiviteiten van Hospital Nobo Otrobanda (HNO). Dit omdat er sprake is van een verminderde toegang tot Colon. Ook zijn er tachtig parkeerplaatsen verloren gegaan.

De verplichting die voor de overheid gold werd twee maanden later in hoger beroep ingetrokken, omdat er geen rechtsplicht tot onderhandeling bestaat. De regering kan hierdoor niet worden gedwongen in onderhandeling te treden met de huurders. Henriquez vertelt dat hij sindsdien is begonnen met voorbereidingen om namens de individuele winkeliers rechtszaken aan te spannen. Momenteel lopen er twee, maar er zullen nog meer zaken volgen.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *