Amigoe | 1,4 miljoen euro voor kinderrechten Caribisch Nederland

      1,4 miljoen euro voor kinderrechten Caribisch Nederland|  foto: Elisa Koek


1,4 miljoen euro voor kinderrechten Caribisch Nederland| foto: Elisa Koek

DEN HAAG — De Nederlandse regering heeft een bedrag van 1,4 miljoen euro over voor projecten die de leefomstandigheden van kinderen in Caribisch Nederland verbeteren. Dat blijkt uit een besluit van het ministerie van Binnenlandse Zaken dat vandaag gepubliceerd is.

Op verzoek van de Tweede Kamer reserveerde minister Ronald Plasterk in 2015 in totaal 3 miljoen euro voor kinderrechten mede op basis van een rapport van Unicef. Een miljoen euro werd in 2015 uitgekeerd. Voor projecten in 2016 en 2017 blijft nog 1,4 miljoen euro over, omdat de regering 600.000 euro wil gebruiken voor de financiële ondersteuning van Unicef en andere maatschappelijke organisaties op Bonaire, St. Eustatius en Saba.

Het geld word toegekend op basis van aanvragen door de Bestuurscolleges van de drie eilanden. Voorwaarde is dat projecten gericht zijn op de bestrijding van geweld tegen kinderen, de bestrijding van armoede of de bevordering van deelname aan culturele of sociale activiteiten. De laatste aanvragen moeten uiterlijk 31 oktober aanstaande zijn ingediend.

Bron: Amigoe

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *