Amigoe | 25 miljoen voor nieuwe ondergrondse pijpleidingen

25 miljoen voor nieuwe ondergrondse pijpleidingen

25 miljoen voor nieuwe ondergrondse pijpleidingen

WILLEMSTAD — Aqualectra gaat 25 miljoen investeren in de aanleg van 140 kilometer aan nieuwe ondergrondse pijpleidingen voor de distributie van water. Gisteren heeft Aqualectra-ceo Darick Jonis de overeenkomst hiervoor ondertekent. Curaçaose Wegenbouw maatschappij (CWM) voert het project uit.

In totaal worden de ondergrondse leidingen in 25 wijken vernieuwd. Daarmee zullen 5000 klanten van Aqualectra op een nieuwe leiding worden aangesloten, aldus Jonis. CWM heeft de gunning van het project gewonnen, nadat het met drie andere aannemers had ingeschreven voor het project.

De werkzaamheden gaan drie jaar in beslag nemen. Het project start op 1 april en de eerste wijk waar de leidingen worden vervangen is Suffisant. Vooral in de wijken met klachten over bruin water worden nieuwe pijpen aangelegd.

Op basis van klachten die de afgelopen zeven jaar zijn binnengekomen over onder meer bruin water, lage druk en rare smaak van het water, heeft Aqualectra een beeld gekregen van de gebieden waar de meeste problemen zijn met de pijpleidingen.

Met dit project beoogt Aqualectra niet alleen de dienstverlening, maar ook de kwaliteit te verbeteren en het lekverlies tegen te gaan. Onder meer door kapotte ondergrondse leidingen is het lekverlies (niet-geregistreerd verbruik) opgelopen tot bijna 25 procent.

In 2014 heeft Aqualectra meer dan 13 miljoen kubieke meter water geproduceerd en gedistribueerd. Daarvan is meer dan 3 miljoen kubieke meter verloren gegaan aan ongeregistreerd verbruik.

Met dit project is een begin gemaakt om de achterstand in te halen, voor wat betreft vervanging van ondergrondse leidingen. Aqualectra heeft meer dan 3000 kilometer aan ondergrondse leiding over het hele eiland. Een groot gedeelte hiervan betreft gegalvaniseerde pijpen die in de jaren zeventig zijn aangelegd en die allang hun levensduur hebben gehad.

Aqualectra heeft een speciaal telefoonnummer geopend, 463-2248, om vragen en klachten te behandelen gedurende de werkzaamheden.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *