Amigoe | 30 en 28 jaar geëist voor schutters Bullenbaai

door Jomaira v/d Meulen-Angela

30 en 28 jaar geëist voor schutters Bullenbaai

30 en 28 jaar geëist voor schutters Bullenbaai

WILLEMSTAD — Officier van justitie Leomar Angela eiste vanmiddag respectievelijk 30 en 28 jaar cel tegen Nahum ‘Lupo’ H. en Jhoan Mauricio ‘Patso’ F.F., degenen die Nikita Attaf en Shendrick Randt in maart vorig jaar bij Bullenbaai hebben doodgeschoten.

Verder eiste hij 8 jaar cel tegen Fabian F.V., 7 jaar tegen Bledisson V.G. en 6 jaar tegen Rudolf V.F., voor hun betrokkenheid bij twee overvallen en het witwassen van de buit. Tevens verzocht de officier de rechter om de door de benadeelde partijen ingediende schadeclaim toe te wijzen.

De vier Colombiaanse mannen Jhoan F.F., Rudolf V.F., Bledisson V.G. en Fabian F.V. stonden afgelopen woensdag terecht en de lokale man Nahum H. vandaag, voor hun betrokkenheid bij een overval c.q. afpersing in de Schonegevelstraat op 8 februari vorig jaar (op familie van Attaf), de doodslag op Attaf en Randt op 17 maart vorig jaar, een overval c.q. afpersing bij San Sebastiaan op 27 juli vorig jaar, het witwassen van de bij de overvallen verkregen buit en voor vuurwapen- en munitiebezit. Alle verdachten hebben hun betrokkenheid bij de misdrijven bekend.

H. bekende vanochtend één van de schutters te zijn geweest, maar ontkende dat hij het brein was hierachter, zoals F. afgelopen woensdag verklaarde. Volgens H. was het juist F. die met het idee kwam om Attaf van haar drugs (marihuana) te beroven en hij voelde zich door F. steeds onder druk gezet. H. benadrukte verder dat hij ook niet als eerste heeft geschoten, zoals F. woensdag beweerde.

De advocaat van H., Orlando ‘Kid’ Martina, heeft een brief ingediend die zijn vriendin heeft geschreven. Daarin schetst ze een beeld van de relatie tussen haar vriend en de verdachte F. waaruit zou blijken dat H. altijd direct weg moest als F. hem belde met de vraag om iets te gaan doen.

H. gaf zelf aan getraumatiseerd te zijn door het gebeurde en dat hij daarom ook niet meer naar school ging. Dit gelooft de officier niet. H. heeft eerst geholpen met een gewapende overval bij een woning aan de Schonegevelstraat. Dat was een overval op de familie (ooms) van Attaf. Zij hebben daar diverse horloges gestolen en H. heeft geholpen met het witwassen hiervan.

Zo is hij naar de Verenigde Staten afgereisd om daar die horloges te verkopen. Hierna is hij samen met F. Attaf en Randt gaan ophalen en die zij later bij Bullenbaai hebben beroofd en doodgeschoten. Zij schoten meerdere malen op de slachtoffers, die onder andere in het hoofd zijn geraakt.

Ondanks deze traumatische ervaring ging H. verder met het witwassen van de bij de Schonegevelstraat verkregen buit en is hij later ook nog meegegaan om een tweede overval te plegen bij San Sebastiaan, aldus de officier.

Nader onderzoek

Advocaat Martina verzocht de rechter om nader psychiatrisch onderzoek. Uit het huidige onderzoek blijkt dat de verdachte H. psychopathische trekken heeft. Echter, nergens uit het rapport blijkt dat met de vereiste criteria hiervoor rekening is gehouden. De officier achtte dit niet nodig. De rechter zal later een beslissing hierop nemen. De rechter schorste de zitting en na de middag kregen de advocaten van alle vijf de verdachten de mogelijkheid om hun pleidooi te houden.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *