Amigoe | 6 jaar geëist in beroepszaak poging moord

6 jaar geëist in beroepszaak poging moord

6 jaar geëist in beroepszaak poging moord VIP Lounge Salina

WILLEMSTAD — Het Openbaar Ministerie eiste gisteren zes jaar gevangenisstraf voor de veroordeelde achttienjarige man Jabdier Cicilia, voor poging moord in Saliña in de nacht van 17 op 18 januari jl.

Dat is dezelfde straf die hij begin mei van de eerste rechter opgelegd kreeg, het OM eiste toen acht jaar cel. De jonge man was echter niet eens met deze straf en is in beroep gegaan.

Cicilia heeft in de bewuste nacht op de eigenaar van de inmiddels gesloten discotheek VIP Lounge in Saliña geschoten. Prinstonyork Poulina werd toen omstreeks half drie ‘s nachts in de rug geraakt en de kogel vond de weg naar zijn buik.

Het slachtoffer begaf zich snel naar de polikliniek voor medische behandeling, waar hij onder het mes moest. Cicilia gaf zichzelf in de middaguren aan bij het politiebureau in Rio Canario.

Aanleiding van de schietpartij was een vanwege jaloezie uit de hand gelopen ruzie tussen Cicilia en zijn vriendin E.M. De vrouw stond te praten met een andere man en dat vond Cicilia niet kunnen. Er volgde een ruzie tussen de twee, die uitmondde in een vechtpartij. Getuigen van de ruzie, waaronder de ondernemer en de man E.K., gingen zich ermee bemoeien en Cicilia sloeg door.

Hij mishandelde K., verliet de discotheek en kwam een halfuur later terug met een vuurwapen waarmee hij gericht op Poulina schoot, bleek tijdens de behandeling van de zaak. Het onderzoek ter zitting wees verder uit dat Cicilia het wapen in De Savaan was gaan halen. Het was verstopt in het plafond van het buurtcentrum daar.

Het slachtoffer liep niet alleen immateriële schade op, maar kreeg ook te kampen met materiële schade. Door de schietpartij verloor hij veel klanten en werd hierdoor gedwongen de VIP Lounge te sluiten. Poulina diende in verband met de opgelopen schade een claim in via het Bureau Slachtofferhulp ter hoogte van 12.000 gulden.

De rechter nam drie weken de tijd om zich over deze zaak te beraden en sprak begin mei haar vonnis uit. Ze oordeelde dat Cicilia zich schuldig heeft gemaakt aan een zeer ernstig, tegen het leven gericht, delict. De rechter hield dus rekening met de ernst en de aard van het feit en zag geen reden om af te wijken van een gevangenisstraf.

Bij het opleggen van de straf is in belangrijke mate rekening gehouden met het feit dat Cicilia nog jong is en dat hij van meet af aan openheid van zaken heeft gegeven. De man had tot kort tevens een blanco strafblad. Ook daar heeft de rechter rekening mee gehouden.

Bovendien kende de rechter, op verzoek van het OM, een bedrag van 7000 gulden aan materiële en immateriële schade toe aan het slachtoffer Poulina. De drie rechters van het hof gaan zich nu buigen over deze zaak en zullen over enkele weken het vonnis uitspreken.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *