Amigoe | ‘80/20-regeling nog langs RvM en gouverneur’

‘80/20-regeling nog langs RvM en gouverneur’

‘80/20-regeling nog langs RvM en gouverneur’

WILLEMSTAD — De 80/20-regeling, die stelt dat 80 procent van de werknemers bij een bedrijf op het eiland van lokale komaf moet zijn, moet nog langs de Raad van Ministers (RvM) en de gouverneur voor ondertekening en vervolgens publicatie.

Dat stelt zowel de leider van de politieke partij PAR, Zita Jesus-Leito, als de leider van politieke partij Pais, Alex Rosaria.

Rosaria laat desgevraagd weten geen idee te hebben of de gouverneur akkoord is met de regeling en deze dus zal ondertekenen.

“Ik kan niet namens de gouverneur spreken.”

De minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, Ruthmilda Larmonie- Cecilia (PS), vertelt dat de regeling in de ‘eindfase’ is. Zij stelde in januari nog deze waarschijnlijk deze maand te kunnen publiceren, nu hoopt ze dit ‘zo snel mogelijk’ te kunnen doen.

Geen enkele partij spreekt van een stagnatie in het proces tot het afkondigen van de regeling.

Parlement

“De 80/20-regeling is al goedgekeurd door het parlement, hoewel niet door het huidige parlement”,

aldus Rosaria. Ook Jesus-Leito maakt eenzelfde opmerking:

“Wij zaten toen in de oppositie en waren dus niet betrokken bij de goedkeuring van de regeling door het parlement. Wij waren er juist tegen, wij willen niet dat alleen 80 procent van de Curaçaoënaars werk krijgt, wij willen dat 100 procent werk krijgt.”

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *