Amigoe | 80/20-regeling

Cordoba: “Het zal geen probleem zijn.” | Antilliaans Dagblad

PS fractievoorzitter Cordoba: “Het zal geen probleem zijn.” |  Antilliaans Dagblad

WILLEMSTAD — Leider van Pueblo Soberano Jaime Cordoba heeft gisterochtend en daarna ‘s middags ook even gesproken met gouverneur Lucille George- Wout, over de 80/20-regeling, die de partij al lang wil invoeren.

“Ik had ‘s ochtends een afspraak met haar, gewoon om te vragen wat de stand van zaken is met betrekking tot de wet. Later heb ik ook kort met haar en de minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw), Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PS) vergaderd, waarna ik het gesprek heb verlaten en zij dit met zijn tweeën hebben vervolgd”,

aldus Cordoba. De 80/20-regeling, die stelt dat 80 procent van de werknemers in een bedrijf van lokale komaf moet zijn, is vorige week aangenomen door de Raad van Ministers (RvM). Maar het is de vraag of de gouverneur van Curaçao de wet gaat of zelfs kan ondertekenen, daar de Raad van Advies al in 2012 heeft aangegeven dat de wet inbreuk maakt op het gelijkheidsbeginsel.

George-Wout mag volgens het Reglement van de Gouverneur de wet dan niet ondertekenen. Larmonie-Cecilia heeft vorige week tijdens een bijeenkomst van PS aangegeven de ‘gewenste aanpassingen’ aan de wet te hebben gemaakt. Ook heeft zij een notitie van bijna dertig pagina’s toegevoegd, laat PS-partijlid Elmer ‘Kadé’ Wilsoe weten. De notitie zou een toelichting op de wet moeten geven.

De inhoud van de gesprekken met de gouverneur werden niet gespecificeerd door Cordoba. Aangezien gesprekken met de gouverneur vertrouwelijk zijn, zou Larmonie-Cecilia ook geen commentaar mogen geven. Zij was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar. Cordoba laat wel weten dat hij denkt dat de gouverneur de wet zal ondertekenen:

“Het zal geen probleem zijn.”

Bron: Amigoe

7 Reacties op “Amigoe | 80/20-regeling

 1. Indien de gouverneur deze wet tekent kan de rechterlijke macht zich opmaken voor heel wat rechtzaken met betrekking tot discriminatie!
  Artikel 1 van de grondwet spreekt van “iedereen is voor de wet gelijk” maar hier op Curacao hebben ze dit artikel aangepast naar ” iedereen is voor de wet gelijk maar sommigen zijn anders”!!
  Dagelijks wordt van alle kanten geschreeuwd over discriminatie maar zien ze hun eigen discriminatie-uitingen over het hoofd.

 2. Cordoba is half Colombiaan en volgens mij Schotte ook. Zo kan ik doorgaan. Ik denk dat 80-20 allang in de Staten bestaat.

 3. Staten moeten het voorbeeld geven.. dus ook 20 procent van de statenleden geen YDK!

 4. Abraham Mossel

  Hoe dom kan je zijn ,om alleen al die trap op te lopen naar Herman, daar uiteindelijk, deeldt hij! de dienst uit, of dacht iemand anders. NEE OOK Hij is een marionet van de maffia van Gerrit de Raaf & Caralo club. of niet dan Papy Jes.

 5. Hebzucht en domme politiek hebben onze democratie gesloopt.

 6. dat zeiden ze in zuid-afrika ook toen ze de apartheid invoerden.

 7. Knappe man, die Cordoba. Dat pak staat hem perfect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *