Amigoe | Aanpak pilotentekort voldoet aan internationale regels

Aldus sector directeur en interim CBA Caroline Gonzales Manuel en Suzy Romer

Aldus minister Romer en VVRP sectordirecteur/CBA Caroline Gonzales Manuel (r)

WILLEMSTAD — De aanpak om het tekort aan piloten bij Insel Air op te lossen is niet in strijd met internationale normen binnen de luchtvaartindustrie en brengt de gang naar veiligheidscategorie 1 niet in gevaar.

Dat zegt ministerie Suzy Camelia-Römer van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP).

“Ik heb begrepen dat de Curaçaose Burgerluchtvaartautoriteit (CBA) en de sectordirecteur hebben gekeken naar wat er op basis van de wetgeving wel en niet kan, zodat we de internationale toetsing doorstaan”, zo verklaart de minister.

Om het pilotentekort bij de luchtvaartmaatschappij op te lossen is er namelijk besloten dat ervaren piloten niet alle examens opnieuw hoeven te maken om te worden aangenomen. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen ervaren en minder ervaren piloten op het type vliegtuig waarmee Insel Air vliegt.

Deze voorwaarde was aanvankelijk ingevoerd door de CBA en het ministerie als extra maatregel om de veiligheidscategorie 1 weer terug te krijgen, maar Camelia-Römer laat weten dat de aanpassing van die beslissing de gang van categorie 2 naar 1 niet in gevaar zal brengen.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *