Amigoe | Actie bij OW vanwege onderbezetting

Abvo-voorzitter Wendy Calmes (tweede van links) in gesprek met ontevreden werknemers van Openbare Werken

Abvo-voorzitter Wendy Calmes (tweede van links) in gesprek met ontevreden werknemers van Openbare Werken

WILLEMSTAD — Werknemers van uitvoeringsorganisatie Openbare Werken (OW) kwamen vanochtend bij het Abvo-gebouw Sede Sindikal Frits Brito bijeen voor een vergadering onder werktijd.

Met de actie protesteerden zij tegen een groot aantal misstanden bij OW.

Door de actie lag de overheidsdienst vanochtend plat. Volgens Abvo-bestuurslid Marlon Manuela heeft het personeel tal van klachten over het functioneren van OW. “Zij hebben met een enorme onderbezetting te kampen. Ze zijn niet in staat om hun normale werkzaamheden naar behoren uit te kunnen voeren. Hierdoor krijgen ze ook met veel kritiek te maken. Maar dit is niet terecht, gezien de enorme onderbezetting waaronder ze moeten werken.”

Volgens Manuela zetten de vakbonden ook vraagtekens bij een veranderingsmanager die bij de overheidsdienst wordt ingezet, terwijl ze met klachten zitten over hun juridische positie die nog steeds niet geregeld is. Vanochtend werden alle klachten van de werknemers verzameld en gebundeld. Deze punten zouden aan bod komen in een vergadering die voor 17.00 met de verantwoordelijke minister Suzy Camelia-Römer (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, PNP) gepland stond.

Bij het sluiten van deze krant was het onduidelijk of het OW-personeel na de middag het werk zou hervatten. Wel was op dat moment afgesproken dat een Abvo-delegatie morgenochtend om 08.00 uur het personeel op het OW-terrein te Parera zou komen informeren over de uitkomst van het overleg met de minister. Overigens zou het probleem van de onderbezetting reeds de aandacht van de minister hebben; zij zou hier al mee bezig zijn.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *