Amigoe | ACU: Lager dividend door economische situatie Curaçao

door Favell Maduro

Algemene Spaar- & Kredietcoöperatie ACU Curaçao

ACU: Lager dividend door economische situatie Curaçao

WILLEMSTAD — Alle leden van de Algemene Spaar- en Kredietcoöperatie ACU hebben vandaag hun winstuitkering uitbetaald gekregen op hun lopende rekening.

De hoogte van het ACU-dividend was al eerder tijdens de algemene ledenvergadering vastgesteld op 3,6 procent.

De winstuitkering van 3,6 procent is iets lager dan vorig jaar. Toen lag het percentage boven de 4. Dat het nu lager uitvalt heeft volgens voorzitter Franklin Vicario alles te maken met de financiële en economische situatie van het eiland. Daarnaast zijn de bedrijfskosten van ACU gestegen en dat drukt ook het dividend.

De leden stelden eind mei de hoogte van de winstuitkering vast tijdens een algemene vergadering. Daarna volgde een proces waar het besluit van de leden goedkeuring moest krijgen van de toezichthouder. Daarna kon de coöperatie overgaan tot het storten van het geld.

Tot ‘s avonds laat hebben de medewerkers van de ACU gisteren doorgewerkt om te zorgen dat iedereen vandaag het geld op zijn lopende rekening heeft staan. Hoeveel de leden krijgen is afhankelijk van wat zij het afgelopen jaar hebben ingelegd. Dat is voor iedereen verschillend.

“Het was onze gewoonte om in voorgaande jaren het totaalbedrag dat werd uitgekeerd bekend te maken. Dat is in 2013 en 2014 gebeurd. Maar er is besloten om dat nu binnenskamers te houden omdat we merkten dat het averechts werkte. Er kwamen reacties daarop die wij liever niet wilden. In ieder geval is het totaalbedrag wel bij de bank bekend.”

De bedrijfsvoering van ACU is volgens Franklin Vicario door de jaren heen wel stabiel geweest. Dat heeft er toe geleid dat de coöperatie enorm populair is geworden. Aan de andere kant was er ook kritiek van een aantal leden die vinden dat sommige mensen te lang in de verschillende besliscommissies van de coöperatie zitten. Vicario zegt daarvoor open te staan. “Alle mensen en groepen die met nieuwe ideeën komen zijn welkom.” Waarschijnlijk vindt er eind van de maand een nieuwe ledenvergadering plaats waar gesproken wordt over de toekomstvisie van de coöperatie.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | ACU: Lager dividend door economische situatie Curaçao

  1. tsja als er ongewenste vragen komen over het totaal-dividend dan maken we het gewoon niet meer bekend !
    Transparantie ten top.
    Bananen…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *