Amigoe | Agent aangehouden voor moord

Agent X. de W. aangehouden voor moord

Agent X. de W. aangehouden voor Hato-moorden

WILLEMSTAD — De politieagent X. de W. (28), beter bekend als Boeis, werd vanochtend aangehouden voor zijn betrokkenheid bij de dubbele moord op 15 juli jl. op vliegveld Hato, waarbij diverse andere personen ook gewond zijn geraakt. Dat bevestigt OM-woordvoerder Norman Serphos desgevraagd aan deze krant. Het OM blijft vaag over deze zaak, aangezien het onderzoek in volle gang is.

Het is niet helemaal duidelijk waar de man werd aangehouden, maar het is bekend dat hij op straat reed toen hij werd aangehouden door zijn collega’s met de mededeling dat hij verdachte is in bovengenoemde zaak.

Welke rol de agent heeft gespeeld bij de moorden is officieel niet bekendgemaakt. De ochtendkrant Vigilante meldde echter vorige maand dat een agent informatie zou hebben verschaft aan de vijanden van de vermoorde Erwin ‘Djais’ Juliana en diens neef Shantlé ‘Champi’ Arnhem. De agent zou mensen van de groepering No Limit Soldiers (NLS, uit Koraal Specht) informatie hebben gegeven over de vlucht van de slachtoffers, die volgens het OM lid zouden zijn geweest van de groepering Buena Vista City (BVC).

Het is een publiek geheim dat Juliana een belangrijke rol speelde bij de bende BVC, waarmee de NLS al jaren oorlog voert. Deze bendeoorlog heeft inmiddels al veel levens geëist en er zijn indicaties dat er nog meer doden zullen vallen. Ook de broer van Juliana, Destry, zou in verband met deze oorlog in augustus 2012 zijn doodgeschoten in de Biminisweg in Buena Vista.

Volgens de Nederlandse media hebben deze moorden wellicht ook te maken met de recente moord op de topcrimineel Gwenette Martha in Nederland. Dat is vooralsnog niet gebleken uit de behandeling van de regiezittingen van deze zaak.

De schietpartij zorgde voor veel commotie op de luchthaven. Diverse personen, waaronder kinderen, waren getuige van de fatale schietpartij. Ook de scouts en hun leiders (een groep van ruim vijftig personen) die uit Martinique en Guadeloupe naar het eiland kwamen om deel uit te maken van de Caribbean Jamboree, waren daar aanwezig. Zij stonden op het punt om de beschikbaar gestelde bussen in te stappen, toen de eerste schoten werden gelost. De vertegenwoordigers van Scouting Antiano namen contact op met de desbetreffende instanties, waaronder de Franse consul en assistenten, en ook met Skuchami die de kinderen heeft opgevangen.

Minister van Justitie Nelson Navarro (Pais) sprak toen tevens van een ‘aanslag op het toerisme van het land’. Ook de buitenlandse media maakten melding van een ‘Wild Wild West-scenario’ op het eiland.

Ondertussen is alles uit de kast getrokken om deze zaak op te lossen en om dergelijke schokkende incidenten in de toekomst te voorkomen, benadrukt Navarro.

De plannen om Juliana (hier of in Nederland) te vermoorden waren al jaren bekend, het slachtoffer wist dit zelf ook. Hij werd tevens in 2013 door de Nederlandse politie ingelicht over de verijdelde aanslag op zijn leven. De Nederlandse politie had een tip gekregen over de moord, maar het OM kon niet zeggen wie de melding had gedaan en wat de tipgever precies had gezegd. De veroordeelde huurmoordenaar en tevens schutter van Helmin Wiels, Elvis ‘Monster’ Kuwas, zou zijn ingeschakeld voor de moord op Juliana. Dat zou hij in Rotterdam moeten doen, maar die plannen werden door de Nederlandse politie verijdeld en Kuwas werd later samen met een andere 27-jarige man uit Zaandam opgepakt.


Verdachte naar N
L

Volgens niet-officiële berichten blijkt tevens dat één van de verdachten betrokken bij de dubbele moord, Gyvenci M., inmiddels door het Openbaar Ministerie en op eigen verzoek in verband met doodsbedreigingen naar Nederland is overgebracht. De bevestiging hiervan en van de overbrenging van een tweede verdachte, laat even op zich wachten.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *