Amigoe | Alleen ‘s nachts ambulance aanwezig op Bándabou

door Xavora Ricardo-van der Biest

ambulans-ambulance-912

Alleen ‘s nachts ambulance aanwezig op Bándabou

BARBER — Fundashon Vishon Bándabou (ViBa) meldt dat al een week gedurende de dag en avond geen ambulance aanwezig is op Bándabou. ViBa-lid Noralyn Mongen geeft aan dat het ambulancepersoneel aan het staken is.

De staking zou te maken hebben met een aan het personeel beloofde functiewaardering, die nog niet door de minister van Gezondheid Milieu en Natuur (GMN) Siegfried Victorina (PS), is afgegeven. Mongen: “Het personeel is al een week aan het staken omdat het geen geduld meer heeft. Enige tijd geleden hadden ze deze waardering van de minister van GMN al moeten ontvangen maar dat is tot op heden niet gebeurd.” Victorina was voor deze krant onbereikbaar voor commentaar.

De ambulance staat het grootste deel van de dag bij het gebouw van Geneeskundige en Gezondheidsdienst (GGD) aan de Piscaderaweg. Om elf uur ‘s avonds vertrekt de ambulance naar Barber waar hij tot zeven uur ’s ochtend staat. “Nu de schoolvakantie voorbij is, is er voornamelijk in de ochtenduren het meeste verkeer op Bándabou. Tijdens deze piekuren is er geen ambulance aanwezig als er een ongeluk gebeurt”, aldus Mongen.

Mongen geeft aan dat in een noodgeval de ambulance vanuit de locatie GGD vertrekt om assistentie te geven op Bándabou. “Dit is onacceptabel voor bewoners van Bándabou”, zegt Mongen. Het ambulancepersoneel was onbereikbaar voor commentaar over deze zaak.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *