Amigoe | Ambiente tin bij Marcha di Despedida

Ambiente tin bij Marcha di Despedida | Persbureau Curacao

Ambiente tin bij Marcha di Despedida | Persbureau Curacao

Curaçao nam gisteren afscheid van het carnaval met de bruisende Marcha di Despedida. Het plezier spatte zowel bij de toeschouwers langs de route als bij de deelnemers ervan af.

De lichtjes die in de kleurrijke kostuums en in de praalwagens waren verwerkt, zorgden voor een indrukwekkend effect. Bij de Flow-stand, pal voor het Roosevelt Center, maakte Joey Stevens van One Caribbean Television opnames van de parade. De weerman met zijn altijd aanwezige nep-papegaai Bob trok net zoveel bekijks als de voorbijtrekkende stoet.

Verschillende mensen stopten even om een foto van de tv-meteoroloog te nemen. Verschillende radio- en tv-stations langs de route konden met een internetverbinding van telecombedrijf Flow live verslag doen van de parade. Normaal pakt het bedrijf zelf ook groots uit met een open bar, hapjes, dj en een verhoogd platform. Dit jaar deed Flow het iets rustiger aan. Marketingconsultant Lina Nijman verwacht echter volgend jaar weer alles uit de kast te halen.

De afgeslankte stand had geen invloed op de carnavalspret. Ria, die zeventien jaar geleden Suriname voor Curaçao verruilde, staat met familie, kinderen en vrienden langs de route. “Carnaval is leuk en ik doe gezellig met het feestje mee. Al ben ik niet aan het carnavalsfeest gehecht.” Ook Ingla staat met haar partner foto’s te nemen van al de pracht die voorbij komt. Het tweetal is hier op vakantie. “Ik heb mijn vakantie eigenlijk niet speciaal voor het carnaval geboekt. Pas nadat ik de tickets had geboekt hoorde ik dat mijn vakantie in het carnavalsseizoen viel.” Het is de eerste keer dat ze het Curaçaose carnaval meemaakt. “Ik vind het spijtig dat ik niet de hele periode heb meegemaakt. We zijn zondag aangekomen, daarom hebben we slechts het afscheid van de kinderparade en de Marcha di Despedida dus, gezien.”

Ze heeft de smaak van het carnaval te pakken gekregen. “De kleuren, de kostuums en de gezelligheid geven me een gevoel van eenheid. Ik zal in de toekomst wel vaker het carnaval willen bijwonen. Vooral het Braziliaanse carnaval wil ik beleven. Dat is nog groter dan hier”, vertelt Ingla. Even later zegt haar partner tegen iemand in het gezelschap: “I’ve never seen anything as beautiful as this in my life.”

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *