Amigoe | Asjes ongelukkig met ‘doortastendheid’ Venezolaanse consul

Asjes ongelukkig met ‘doortastendheid’ Venezolaanse consul Marisol

Asjes ongelukkig met ‘doortastendheid’ Venezolaanse consul Marisol Gutierrez de Almeida

WILLEMSTAD — Premier Ivar Asjes (Pais) wilde gisteren niet veel meer kwijt over zijn gesprek met de Venezolaanse consul Marisol Gutierrez de Almeida. “Het is delicaat. Een gesprek van diplomatiek niveau. Daar kan ik niet veel over zeggen. Behalve dat de regering ongelukkig is met de manier waarop de petitie ter steunbetuiging van Venezuela is opgestart. We hadden als regering nog niet eens kennisgemaakt met de nieuwe consul.”

Dat kennismakingsgesprek vond gisterochtend plaats en over de inhoud ervan verwees de premier naar het persbericht dat de regering liet uitgaan.

“Ik herhaal: Curaçao is neutraal terrein en het is niet wenselijk onze bevolking in een diplomatieke kwestie te beïnvloeden. Maar er is ook vrijheid van meningsuiting. Ook dat moet gerespecteerd worden.”

Asjes refereerde er gisteren ook aan dat hij deze zaak grondig had bekeken en tot de conclusie was gekomen dat de actie een internationale actie is die over de hele wereld is opgestart.

“Niet alleen hier dus. Dat moet je ook meenemen.”

De kersverse Venezolaanse consul startte een dag na haar aantreden een petitie tegen de uitspraken van de Amerikaanse president Barack Obama die gezegd heeft dat Venezuela een bedreiging is voor de Verenigde Staten.

Gisteren kon de petitie, ook na het gesprek met premier Asjes, bij het Venezolaanse consulaat nog gewoon getekend worden.

Saillant detail in deze zaak is dat deze consul in 2013 de VS is uitgezet na een diplomatiek conflict tussen beide landen.

Bron: Amigoe

3 Reacties op “Amigoe | Asjes ongelukkig met ‘doortastendheid’ Venezolaanse consul

  1. JM Eustatia

    Zou minister president Asjes niet kunnen overwegen de Venezolaanse regering wederom een brief te sturen waarin hij zijn zorgen uit over het ONDIPLOMATIEK OPTREDEN van zijn nog niet eens offiicieel geaccrediteerde consul en waarin hij tevens respect voor onze neutrale positie bepleit?
    Het zou voorts van enige moed getuigen de Venezolaanswe regering te laten weten dat men zich in brede kring alhier zorgen maakt over de wijze waarop buschauffeur Maduro de Venezolaanse trein naar de afgrond rijdt. Zou het daarom geen overweging verdienen om NAAST de petitie van de consul ook een brief ter ondertekening op te stellen die door landgenoten die zich zorgen maken over de ontwikkelingen in Venezuela kan worden ondertekend om tegelijk met de petitie van de consul naar de Venezolaanse regering te worden opgestuurd?
    Met MM eens dat mijnheer Obama net als, of misschien zelfs in meerdere mate dan zijn voorgangers, een grote en partijdige bemoeial is, die alleen sancties oplegt aan landen die hem niet welgevallig zijn. Aan fascistoide regeringen zoals die van Israel en Saudi Aerabie wordt geen strobreed in de weg gelegd. Die kunnen naar believen zoals in het geval van Israel op een strand spelende kinderen kapot bombarderen en Palestijns gebied blijven roven; en in het geval van Saudi Arabie de staatskas door een groot aantal marionettenprinsen laten leeg roven terwijl hun burgers zich tevreden moeten stellen met een leven in een door die prinsen gehandhaafde middeleeuwse staat. waarin op elke onbenullige uiting die de corrupte marionettenprinsen onwelgevallig is, barbaarse lijfstraffen staan .

  2. Over geen respect hebben : VS mag zich bemoeien met elk land ter wereld en verzint altijd wel een of andere smoes om welk land dan ook militair binnen te “mogen” vallen. Wat denken ze daar wel dat ze zijn???

  3. Als mevr. de Consul ons niet kan respecteren dan moet zij terug, weg daarmee of moet het koninkrijk haar de weg wijzen. Zulke gasten hebben wij hier niet nodig zij zijn hier niet welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *