Amigoe | Asjes: ‘VDC functioneert beter’

Asjes: 'VDC functioneert beter'

Asjes: ‘VDC functioneert beter’

WILLEMSTAD — De Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) functioneert beter. Dit gaf premier Ivar Asjes (PS) vorige week aan tijdens de behandeling van de begroting van het ministerie van Algemene Zaken in de Staten. Reagerend op vragen van Pais-Statenlid Alex Rosaria gaf Asjes aan dat de reorganisatie bij de veiligheidsdienst nog steeds bezig is.

Volgens de premier krijgt de VDC op dit moment bijstand van andere veiligheidsdiensten binnen het Koninkrijk op het gebied van bijscholing van personeel en reorganisatie in het algemeen.

In dit verband gaf Asjes aan dat de regering onlangs heeft besloten om de VDC te versterken met academisch geschoold personeel. Op vragen van Rosaria gaf Asjes aan dat de begeleidingscommissie, die ooit werd opgericht om toe te zien op de reorganisatie van de VDC, nog steeds bestaat, omdat de reorganisatie nog steeds niet is afgerond.

In dit verband benadrukte de premier dat rapporten over de VDC niet openbaar gemaakt kunnen worden omdat zij een vertrouwelijk karakter hebben.

Bron: Amigoe
Dossier: Veiligheidsdienst Curaçao (VDC)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *