Amigoe | Automatisering WNK dreigt vertraging op te lopen

Automatisering WNK dreigt vertraging op te lopen

Automatisering WNK dreigt vertraging op te lopen

WILLEMSTAD — Een delegatie van het Griekse bedrijf Intralot is in maart op Curaçao geweest om kennis te maken met de commissie en de stuurgroep die het automatiseringproject van Wega di Number Kòrsou begeleiden. Vanwege een aantal knelpunten dreigt het project vertraging op te lopen.

De deadline voor de ‘go live’ van dit project is begin augustus dit jaar. Dat staat in de financieel-managementrapportage van maart. In februari ging de Raad van Ministers (RvM)akkoord om Intralot als provider aan te wijzen. Alle nummerkantoren moesten tussen maart en juni worden geautomatiseerd. In juli zou het nieuwe softwaresysteem dan ‘live’ gaan.

Tijdens het bezoek van Intralot is het eerste concept van het contract besproken en is een technische informatiesessie georganiseerd voor de vergunninghouders. Verder heeft Intralot de eisen met betrekking tot de benodigde infrastructuur besproken met UTS. Intralot heeft aangegeven vier maanden nodig te hebben om het project af te ronden.

Op dit moment is er een aantal knelpunten die nog opgelost dienen te worden. Als deze knelpunten niet tijdig worden weggenomen bestaat de kans dat het project vertraging oploopt.

Met het automatiseren van zowel de Fundashon Wega di Number Kòrsou (FWNK) als de Wega di Number (WdN) wil de regering het mislopen van inkomsten voor zowel de overheid als FWNK tegengaan. Daarnaast is met het automatiseren van de loterijverkoop een grote stap gedaan in de richting van de bestrijding van de illegaliteit van de loterijverkoop op het eiland. De initiële kosten worden geraamd op 2,9 miljoen gulden.

De Commissie Automatisering Lotenverkoop Fundashon Wega di Number Kòrsou en de Stuurgroep Automatisering Lotenverkoop Fundashon Wega di Number Kòrsou zijn door het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) aangesteld om de automatisering van de FWNK te realiseren.

Aan de hand van een Request for Proposals heeft de commissie vijf internationale systeemleveranciers uitgenodigd om een offerte uit te brengen voor een centraal geautomatiseerd loterijsysteem. Op 24 februari jl. ging de ministerraad akkoord met het advies van de commissie om Intralot te selecteren als provider. Verder heeft de ministerraad op diezelfde dag besloten om een lottovergunning te verstrekken aan FWNK.

Bron: Amigoe

Dossier Gokken

4 Reacties op “Amigoe | Automatisering WNK dreigt vertraging op te lopen

  1. Het grote ”lot” dat men op Curacao kan winnen is het bevoegdheid om te doen en laten in de staatskas? Ja, lach maar…

  2. Intralot is inderdaad het bedrijf wat ook voor de staatsloterij in nederland werkt en ze inderdaad vragen over hebben gesteld. Bedrijf kan zonder dat iemand het merkt de nummers aanpassen zeggen oud medewerkers.

  3. Intralot is niet vrij van zonden. Google maar en dan is genoeg te ontdekken. Wie neemt dergelijke beslissingen i.d.d.

  4. Uit Griekenland, iemand die zoiets beslist moet toch direct worden opgesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *