Amigoe | AVA Airways komt niet met bankgarantie

AVA Airways komt niet met bankgarantie

AVA Airways komt niet met bankgarantie

WILLEMSTAD — Luchtvaartmaatschappij AVA Airways zegt aan de wettelijke verplichtingen te hebben voldaan en zal geen bankgarantie van 48,9 miljoen dollar overleggen. Dat werd donderdag bekendgemaakt in het journaal van TeleCuraçao.

Minister Suzy Camelia- Römer (PNP) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) liet begin september schriftelijk weten dat de luchtvaartmaatschappij vóór 23 september moest voldoen aan deze voorwaarde om in aanmerking te komen voor een economische vergunning.

De directie van AVA Airways hield daarop een persconferentie, waarbij ook hun advocaat Chester Peterson aanwezig was. AVA Airways-directeur Olivier Arrindell verklaarde tegenover de media en andere geïnteresseerden dat de luchtvaartmaatschappij haar kapitaal bij elkaar krijgt door venture capital, dat wil zeggen investeringen vanuit fondsen in ruil voor aandelen.

Er werd een investeringsbedrag genoemd van 60 miljoen dollar volgens een principe van lease to own deal. Tijdens de persconferentie eiste hij opheldering over wat er precies wordt bedoeld met een ‘letter of credit’. Als antwoord van het ministerie uit zou blijven, zouden er juridische stappen worden ondernomen, aldus het bestuur van de luchtvaartmaatschappij.

De advocaat van AVA Airways heeft nu een brief gestuurd aan Camelia-Römer, waarbij tevens een brief is gevoegd van een Amerikaans accountantsbureau. In de brief wordt de kredietwaardigheid van een investeerder bepleit.

Er staat ook in dat het volgens Amerikaanse wetgeving niet is toegestaan om financiële informatie van investeerders vrij te geven. De minister liet weten de brief te hebben doorgestuurd en dat ze het antwoord van haar adviseur afwacht.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | AVA Airways komt niet met bankgarantie

  1. caribbeancynic

    Natuurlijk heeft AVA de verkeerde advocaat maar die bankgarantie is alleen pesterij en bescherming van Insel Air.

  2. Ik horde Heerenveen van Insel Air gisteren een huilverhaal afsteken over AVA bij radio Hoyer, maar dezelfde Heerenveen duikt wel iedere avond het bed in met het sprekende mantelpak Stella van Rijn, de meest hypocriete vrouw van Curacao.

    Blijkbaar meet Heerenveen met 2 maten.

    En dat is maar goed ook, want als hij even kritisch was bij de selectie van zijn piloten als bij de selectie van zijn levenspartner, verkies ik toch AVA boven Insel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *