Amigoe | Ava Airways wil druk vanuit Staten voor vergunning

Ava Airways wil druk vanuit Staten voor vergunning

Ava Airways wil druk vanuit Staten voor vergunning

WILLEMSTAD — Het parlement heeft nog geen aanstalten gemaakt om met Ava Airways te praten. De vertegenwoordigers van de luchtvaartmaatschappij in oprichting hebben tot twee keer toe in een brief alle Statenleden gevraagd om een onderhoud.

Ava wil via het parlement druk uitoefenen op de regering om een economische vergunning te krijgen. Het geduld van Olivier Arrindell en Giovanni Atalita van Ava Airways wordt danig op de proef gesteld. Zij zijn voorzitter en president- commissaris van de maatschappij in oprichting.

Na herhaaldelijk allerlei papieren voor een economische vergunning te hebben ingediend bij het ministerie van VVRP, hebben ze alleen maar afwijzingen gekregen. Een economische vergunning is nodig om de luchtvaartmaatschappij van de grond te krijgen.

Het ministerie van VVRP is vooralsnog een enorm fort geworden voor Ava Airways. Al een tijd vragen de vertegenwoordigers om duidelijkheid. Zo is er gevraagd naar het verloop van het proces en welke afdelingen allemaal over de vergunning beslissen.

De aanvraag, die al in juni is gedaan, is tot nu toe echter onbeantwoord gebleven. In de brieven die Ava Airways naar het parlement heeft gestuurd, wordt uitgebreid melding gemaakt van de pogingen van de vertegenwoordigers om duidelijk te krijgen waar ze staan. Begin augustus is de eerste brief verstuurd naar het parlement. Daarin werden verschillende punten opgesomd waar Arrindell en Atalita met de volksvertegenwoordigers over willen praten.

Het idee van Ava Airways is om aan de commissie die over transport gaat hun businessplan te presenteren. Zo kunnen de parlementariërs zelf zien hoe vergevorderd de plannen zijn om de luchtvaartmaatschappij van de grond te krijgen. Het is ook de ambitie van Ava Airways om Curaçao te helpen van de categorie 2-status af te komen.

Het is de bedoeling dat er eind van dit jaar weer een oordeel komt van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten. Zolang de burgerluchtvaart niet de categorie 1-status heeft, kunnen bepaalde activiteiten niet plaatsvinden. De vertegenwoordigers van Ava Airways hadden in eerste instantie gehoopt vóór 12 augustus van het parlement te horen wanneer zij langs kunnen komen.

Er is echter nog niet gereageerd op hun verzoek. De president-commissaris van Ava Airways, Giovanni Atalita, zegt binnenkort weer een brief naar de Staten te zullen sturen als er geen antwoord komt.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Ava Airways wil druk vanuit Staten voor vergunning

  1. De verwelkoming van serieuze investeerders is “verpletterend” op Curaçao. Ons investeringsklimaat is `open en transparant` en liegen doen we ook goed. De stilte is oorverdovend, deze man heeft geen vriendjes want dat is alhier een absolute noodzaak in dit corrupte klimaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *