Amigoe | Ava UTS in mei

Ava UTS in mei

Ava UTS in mei

WILLEMSTAD — De algemene vergadering van aandeelhouders (ava) van telecombedrijf UTS zal op 27 mei worden gehouden. Dit is twee maanden later dan oorspronkelijk gepland.

Tijdens deze vergadering zullen onder meer nieuwe leden van de Raad van Commissarissen (RvC) worden benoemd.

De ava – waarin zowel Curaçao als grootaandeelhouder en St. Maarten als minderheidsaandeelhouder is vertegenwoordigd – had oorspronkelijk in april moeten plaatsvinden, maar dit werd uitgesteld tot eind mei.

De vergadering is vereist om ondermeer nieuwe RvC-leden te benoemen, aangezien tal van RvC-leden tegen het einde van de zittingsperiode lopen dan wel hier net overheen zijn.

Op dit moment bestaat de RvC officieel uit voorzitter Kenneth Gijsbertha en de leden Charles Davelaar, Emil Wallé, Marisella Smith, Gibert Ricardo, Christiaan Peterson en Edsel Lourens.

Tijdens de ava zal er ondermeer ook een nieuwe voorzitter moeten worden gekozen. Op de agenda van de vergadering staat ook een verzoek van St. Maarten om een lid in de RvC te kunnen benoemen. Curaçao is voor 87,5 procent eigenaar van UTS, terwijl St. Maarten als minderheidsaandeelhouder 12,5 procent van de aandelen in bezit heeft. In het verleden heeft St. Maarten aangegeven haar 12,5 procent aan aandelen in te willen ruilen voor volledige zeggenschap over de zeer winstgevende UTS-tak op St. Maarten, UTS Eastern Caribbean.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *