Amigoe | Behandeling zaak fatale goudroof Hato opnieuw verdaagd

goudbaren

Behandeling zaak fatale goudroof Hato opnieuw verdaagd

WILLEMSTAD — Het onderzoek in de zaak Cupremeco, oftewel de fatale roof van 8,2 kilo goud op 6 maart jongstleden bij de Vrije Zone van Hato, waarbij een bewaker werd doodgeschoten, kan nog steeds niet inhoudelijk worden behandeld.

Het onderzoek is niet klaar en de raadslieden hebben ook niet alle stukken ontvangen voor een degelijke verdediging van hun cliënten. De zitting werd aangehouden tot 20 april voor een pro forma-behandeling en wordt op 29 juni voortgezet.

De verdachten Aubert C. (45), Robertico M. (25), Irvin I. (33) en Jersinho P. (25) blijven tot de pro forma-behandeling in april vastzitten. Ook dat besloot rechter Marije van den Enden, op het schorsingsverzoek van hun advocaten. Er bestaan volgens de rechter nog ernstige bezwaren. Indien die bezwaren in april niet meer bestaan, kunnen zij nog wel voorlopig vrijgelaten worden in afwachting van de inhoudelijke behandeling, maar dat moet nog blijken.

Inmiddels zijn de verzoeken van de benadeelde partijen ook door een vertegenwoordiger van Stichting Slachtofferhulp ingediend.

De mannen worden vervolgd voor het medeplegen van een gewapende diefstal met de dood van beveiligingsmedewerker Zhadiro Zevenhuizen als gevolg, en voor vuurwapenbezit. De overval werd gepleegd door een zestal gewapende en gemaskerde mannen in camouflagepakken. De wagen van het geldtransportbedrijf Servicio Pan Americano de Protección, die goudstaven zou vervoeren, was het doelwit.

Na het vuurgevecht ontvluchtten de zwaarbewapende mannen het gebied. De politie is nog op zoek naar de verdachten en tevens neven van elkaar, Jainmore ‘Jay’ Winklaar (23) en Thuran ‘Tuurtje Winklaar (35). Er is afgelopen oktober een opsporingsbericht tegen hen uitgebracht, ze zijn echter nog steeds niet gevonden.

DNA

Het onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is nog steeds niet gereed. Het NFI had eerder onvoldoende materiaal om onder meer het DNA-onderzoek te doen. De extra haarmonsters – op een in beslag genomen pet – die het onderzoeksteam alsnog nodig had, zijn inmiddels naar Nederland gestuurd, met het dringende verzoek van het OM om de resultaten van het onderzoek zo spoedig mogelijk beschikbaar te stellen.

Eén van de slachtoffers van de schietpartij, die eerder nooit werd genoemd in deze zaak, verklaarde bovendien tegenover de Amigoe vanmiddag tijdens een korte pauze dat hij pas gisteren DNA-materiaal had afgestaan bij de politie, ter vergelijking met die van de verdachten in deze zaak. Dat is bijna een jaar na het incident. Het NFI moet kennelijk dus ook deze monsters nog krijgen, dat is nog niet duidelijk.

Ondertussen zullen de andere advocaten alle stukken die in hun dossier ontbreken ontvangen, zoals de gevraagde tapgesprekken, en zal de politie verder de neven Winklaar opsporen.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *