Amigoe | Beroepszaak Thodé verdaagd tot december

Beroepszaak Thodé verdaagd tot december | Foto Extra

Beroepszaak Thodé verdaagd tot december | Foto Extra

WILLEMSTAD — Het hof heeft 1 december aanstaande gereserveerd voor de inhoudelijke behandeling van de beroepszaak Mantel.

Zoals deze krant gisteren voorspelde krijgt Statenlid Amerigo Thodé (MFK) de kans om een nieuwe advocaat te zoeken voor de verdediging van zijn veroordeling wegens schending van het ambtsgeheim.

Thodé verduidelijkte vandaag zijn zaak niet bewust te rekken. Advocaten willen volgens hem eigenlijk ver weg blijven van zaken met een politiek karakter en daarom is het voor hem vooralsnog moeilijk om een nieuwe advocaat te vinden. Dat begreep het hof en bovendien werd Thodé gerustgesteld dat het hof niet de perceptie heeft de zaak bewust te willen rekken.

Het Statenlid verzocht in een brief aan het hof om de getuigen te horen die de eerste rechter weigerde te horen. Dat verzoek werd eerder afgewezen omdat het onvoldoende was gemotiveerd. “Ik heb een bevriende jurist gevraagd mij te helpen. Inmiddels is het verzoek zeer omstandig gemotiveerd”, aldus Thodé.

Hij herhaalde vandaag dat de beslissing om hem te vervolgen alsook de veroordeling in eerste aanleg, volledig onterecht is. “Dit volgt reeds uit het feit dat het OM en het gerecht volledig voorbij zijn gegaan aan het feit dat ik geen enkel geheim heb onthuld en dat het bovendien gebruikelijk is om mededelingen te doen over vergaderingen van de commissies van de Staten. Hetgeen ik heb medegedeeld was reeds in het publieke domein.” Het is volgens het Statenlid bovendien altijd een gewoonte geweest in de Antilliaanse en Curaçaose politieke praktijk.

Thodé kaartte ook het gelijkheidsbeginsel aan dat volgens hem bij het OM kennelijk niet bestaat. Hij verwees naar de aangiften die hij deed over mededelingen uit commissies zonder dat daar iets van terecht is gekomen. In zijn geval heeft het OM binnen een week besloten tot vervolging over te gaan terwijl het onderzoek tegen anderen (Pais-leden Alison Manuel, Marcolino ‘Mike’ Franco, MAN-leider Hensley Koeiman en Cft-voorzitter Age Bakker, red.) pas acht maanden nadat hij en MFK aangifte deden, is gestart. “Ook tegen het lekken van het geheime Ecorys-rapport op de website van Stichting Smoc is niets gedaan.” Hij deed op 19 augustus 2013 aangifte en wacht nog steeds op antwoord. Zoals Thodé gisteren al tegenover de Amigoe zei: “En mind you, na het vonnis van 8 januari jl. is het feestje gewoon doorgegaan onder toeziend oog van het OM. Er is geen respect getoond voor dat vonnis.”

Zoals de Amigoe eerder meldde loopt het onderzoek aan de hand van de aangiftes van Thodé nog bij de Landsrecherche. Officier Leomar Angela bevestigde dit vandaag. Hij kon het tijdsverloop hiervan niet aangeven en ook niet welke zaak het OM wel of niet zal oppakken. Over ongeveer twee maanden weet hij meer. Dit is belangrijk voor Thodé om te weten omdat hij de stand van zaken van die onderzoeken wil hebben voor de inhoudelijke behandeling van zijn zaak. Verder volgt in december een beslissing van het hof op zijn getuigenverhoorverzoek.

Bron: Amigoe

7 Reacties op “Amigoe | Beroepszaak Thodé verdaagd tot december

 1. Abraham Mossel

  Brian S, maar dit is toch hoogerberoepzaak, en je weet wat Gerrit de Raaf rond bazuind. nou ja laat maar zitten die ratadvacaten blijven toch de boel saboteren nu is Vaders weer bezig en heeft het voor elkaar in de zaak Maxium, maar ze moet wel snel lezen leren daar het verhaal 7 september al weer voorkomt. Zal dan ook wel een smoes hebben dat zij de zaak niet meer verder wil behartigen, en ga zo maar door. Maar het OM en de rechtbank heeft een lange adem, heeeel laaaaaang.

 2. Thode is al veroordeeld.. zal dus ook niet door de screening komen

 3. De piepjonge postorder latina waarmee AmerigoThode de lakens deelt, ze had zijn kleindochter kunnen zijn, is woedend.

  Door dit uitstel kunnen Amerigo en zijn Visacard de US niet in door zijn strafblad voor kerstinkopen.

  Ook zoonlief en broerlief zijn veroordeeld en kunnen alleen kerstinkopen doen in de US via Punto Mio.

  Dat worden, ay no papi, kerstinkopen bij Senor Barata en Dovester.

 4. Abraham Mossel

  Het Hof kan niet anders, zo zit het recht nu eenmaal in elkaar. Het moge een feit zijn dat deze twee aktie’s ” zaak Babel Gerrit de Raaf en deze en de zaak van deze bruinwerker trol van Gerrit de Raaf de schandknaap Thode” het doel hebben om hun officele veroordeling over de verkiezingen heen te tillen, zodat deze veroordeling niet op hen straf cv komt te staan, voor Thode heeft het nog nut, maar voor Gerrit de Raaf natuurlijk niet, die heeft een strafblad zolang als de weg naar Rome.

 5. klassejustitie???
  peppie en kokkie hebben weer hun zin gekregen….
  tuig van de richel!!!!

 6. Ik heb het helemaal gehad met de malloot Thode. Naast hemzelf hebben ook Constantia en Schotte een megastrafblad maar hij blijft de criminele MFK trouw (zou dat iets te maken hebben met de 15,000 per maand die het betaalt voor een 4 urige werkweek?).

  Zijn broer is een fraudeur en staat nu ook op de MFK lijst. Ontbreekt nog zijn zoon, een veroordeeld drugsdealer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *