Amigoe | Bijna 9 miljoen sigaretten vernietigd

Bijna 9 miljoen sigaretten vernietigd | Foto Ken Wong

Bijna 9 miljoen sigaretten vernietigd | Foto Ken Wong

WILLEMSTAD — Het Openbaar Ministerie heeft vanochtend in samenwerking met de Superior Tobacco Company en Selikor bijna 9 miljoen illegale sigaretten vernietigd.

De sigaretten (bijna 800 dozen) waren bestemd voor de Mexicaanse markt en werden in 2013 op Curaçao onderschept.

Na een rechtszaak bevestigde de rechter afgelopen december dat de in beslag genomen goederen als vervalsingen werden beschouwd en waarop ze permanent geconfisqueerd werden met de uiteindelijke bedoeling deze illegale sigaretten te vernietigen. Dat gebeurde vanochtend op Malpais.

Het verkopen van smokkelwaar of vervalste producten is strafbaar. Er kan een gevangenisstraf, oplopend tot vier jaar, voor gekregen worden. Eventueel nog vergezeld van een boete van maximaal 25.000 gulden.

Een en ander is geregeld in de Landsverordening op de Accijns 1970, art 24, lid 1 en 2. Ook is het importeren, exporteren, opslaan, verkopen en leveren van smokkelwaar of vervalste goederen strafbaar.

Vanochtend moest er een speciale crusher aan te pas komen om de sigaretten te vernietigen, omdat de gewone crusher (zie foto) niet volstond. De Superior Tobacco Company heeft besloten de kosten van deze vernietigingsactie te betalen.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *