Amigoe | Bijzonder veel neerslag begin maart

curacao-regenseizoen

Bijzonder veel neerslag begin maart

WILLEMSTAD — Zoals velen hebben kunnen opmerken, was er vanochtend sprake van een frisse gevoelstemperatuur. Ondanks de beleving van een ‘opmerkelijk koude ochtend’, weerspreekt de dienstdoende meteoroloog, Yogi Coffie, dat er sprake zou zijn van soortgelijke omstandigheden als op 2 januari 2014, toen er een recordtemperatuur van 17,3 graden op Hato werd gemeten.

“De temperatuur is in de begindagen van de maand maart, ‘s nachts en ‘s ochtends, niet onder de 23 graden gedaald. Zo werd afgelopen zondag om 22.00 uur de voorgenoemde temperatuur gemeten, de laagst gemeten temperatuur van de eerste vier dagen van maart.

Maar wat wel bijzonder is, is dat er voor maart tot nu toe een bijzonder hoge totale hoeveelheid aan neerslag is gemeten. Als referentiekader worden de data van de afgelopen dertig jaar gehanteerd.

Daaruit blijkt dat voor maart een gemiddelde aan neerslag wordt gerekend van 14,1 millimeter. Over de afgelopen vier dagen bedraagt de totale hoeveelheid neerslag 31,6 millimeter”, aldus Coffie.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *