Amigoe | Binnenkort aanbesteding veerdienst ABC-eilanden

Fast Ferry voor alle 3 de ABC eilanden

Binnenkort aanbesteding fast ferry voor Aruba, Bonaire en Curacao

ORANJESTAD — De haalbaarheidsstudie naar een bootverbinding tussen Aruba, Curaçao en Bonaire is bijna klaar en dan kan de overheid een openbare aanbesteding organiseren.

De tickets voor de ferry moeten betaalbaar blijven, zegt PDR-partijleider Andin Bikker, één van de initiatiefnemers.

De parlementariër zegt dit in een interview met Aruba Dushi Tera. De studie naar een verbinding tussen de eilanden via het water begon eind vorig jaar en wordt uitgevoerd door Ferry Onderzoek Inter Caribbean Express. Dit betalen de eilanden gezamenlijk. In het onderzoek worden onder meer de randvoorwaarden voor een veerdienst geïnventariseerd. Daarbij is een snelle turnaround noodzakelijk op elk eiland, aldus Bikker. “De boot moet in dertig minuten gelost en geladen zijn.”

Betaalbaar

Een ander punt dat hij van belang vindt, is de betaalbaarheid van de kaartjes. “De gedachten gaan uit naar 10 dollar voor een enkele reis per persoon en 25 dollar voor een auto.” De vaartijd van Aruba naar Curaçao zal iets meer dan twee uur zijn, daarna is het nog een uur varen naar Bonaire.

Ikea

De ferry is niet alleen voordelig en handig, maar ook economisch aantrekkelijk. Bikker verwacht dat de ABC-eilanden gezamenlijk kunnen optrekken, waardoor het ‘voor bepaalde ondernemingen aantrekkelijk kan zijn zich op een van de eilanden te vestigen’.

“Een bedrijf als Ikea komt nu echt niet naar Aruba, maar misschien wel als het eenvoudig en voordelig is voor inwoners van Bonaire en Curaçao om hier te komen winkelen en ze hun aankopen veel makkelijker mee terug kunnen nemen dan wanneer je op het vliegtuig bent aangewezen.”

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *