Amigoe | Bonden halen eigen streefdatum niet

Bonden halen eigen streefdatum niet

Bonden halen eigen streefdatum niet

WILLEMSTAD — De ambtenarenvakbonden zijn er niet in geslaagd om voor het einde van de maand februari met een tegenvoorstel te komen op het voorstel van de regering voor een nieuwe pensioenregeling voor ambtenaren. Dit geeft Abvo-voorzitter Wendy Calmes toe. Hij geeft aan dat de vakbonden er nu naar streven om op korte termijn, begin maart, een voorstel op te sturen.

Het gaat om een schriftelijke reactie op het aanbod van de regering, dat uitging van verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd van 60 naar 65 jaar, een andere manier om de pensioenen te berekenen en een overgangsregeling. Het voorstel werd in oktober vorig jaar naar de vakbonden gestuurd. Sindsdien hebben de bonden zich beraad over een tegenvoorstel. De partijen zitten vrijwel wekelijks bij elkaar en volgens Calmes ligt er nu een concept op tafel.

Het is volgens de Abvo-voorzitter nu wachten op de laatste adviezen voordat het concept van de vakbonden naar de overheid wordt gestuurd. Hij benadrukt nogmaals dat het om een zeer complexe zaak gaat, waarbij rekening moet worden gehouden met veel factoren. Volgens Calmes moeten de vakbonden, zeker gezien het feit dat het hier gaat om de toekomst van hun leden, voorzichtig te werk gaan.

Minister Etienne van der Horst (Bestuur, Planning en Dienstverlening, Pais), namens de overheid belast met Personeelszaken, is de gesprekspartner van de vakbonden. Hij dringt er bij de bonden al enige maanden op aan om zo snel mogelijk met een tegenvoorstel te komen. In december gaf hij aan medio januari een reactie te verwachten. Indertijd gaven de bonden aan dat zij nog niet klaar waren en dat er voor het eind van deze maand een antwoord op tafel zou liggen. Maar het voorstel was tot gisteren nog niet verstuurd.

Wel hebben de vakbonden in de afgelopen weken een document naar de regering gestuurd met een aantal uitgangspunten en voorstellen voor aanpassingen aan het originele voorstel van de regering. Maar dit is niet het tegenvoorstel waar de regering al enige tijd op aandringt. Het tegenvoorstel ligt nu op tafel voor advies, zoals Calmes zelf aangeeft.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Bonden halen eigen streefdatum niet

  1. Ook wel genaamd : vertragingstactiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *