Amigoe | Boorschip Pacific Mistral meert bij Boca Samí aan

Boorschip Pacific Mistral meert bij Boca Samí aan

Boorschip Pacific Mistral meert bij Boca Samí aan

WILLEMSTAD — Het boorschip ‘Pacific Mistral’ dat afgelopen weekeinde arriveerde en sindsdien buitengaats lag, zou volgens planning in de ochtenduren bij Boca Samí aanmeren. Dit voor een langdurig verblijf van een halfjaar.

Sinds haar aankomst is er een kleine bemanningswissel uitgevoerd van veertig man op en veertig man af en zijn er reserve-onderdelen aan boord geladen. Gedurende het verblijf op Curaçao zal men van de gelegenheid gebruikmaken onderhoudswerkzaamheden aan het schip uit te voeren. Zo worden er reeds gesprekken gevoerd met lokale bedrijven die werkzaamheden onder de waterlijn kunnen verrichten, zoals waterreiniging onder hoge druk. De verwachting is dat dit boorschip voornamelijk bij Boca Samí zal liggen.

Zoals eerder gemeld, deed het zusterboorschip ‘Pacific Meltem’ eind februari op doorreis voor een klus in Mexico, Curaçao voor het eerst aan om proviand in te slaan, voor een kleine bemanningswisseling en reserve-onderdelen op te halen. Het zusterboorschip ‘Pacific Sharav’ bezocht vorig jaar het eiland voor een soortgelijke tussenstop, en de ‘Pacific Santa Ana’ deed dit drie jaar geleden. De schepen maken deel uit van een vloot van in totaal negen schepen van Pacific Drilling. De Mistral kan tot een maximale diepte van 37.500 voet boringen verrichten voor de petrochemische industrie en heeft zojuist een klus in Brazilië geklaard binnen een driejarig contract voor Petrobras.

Men kon overigens de afgelopen twee dagen naast de Mistral nog een boorschip op zee observeren, de ‘Deepwater Asgard’. De boorschepen lagen beide buitengaats. De Deepwater Asgard maakte een tussenstop om een bijzonder grote hoeveelheid brandstof te bunkeren. Zo is er met twee Curoil-barges in totaal 4400 ton aan brandstof ingeslagen van het overheidsbedrijf.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *