Amigoe | Camelia-Römer en Metry genoemd als kandidaat-ministers PNP

Camelia-Römer en Metry genoemd als kandidaat-ministers PNP

Suzy Camelia-Römer en Faroe Metry genoemd als kandidaat-ministers PNP

WILLEMSTAD — Oud-premier Suzy Camelia-Römer en voormalig minister Faroe Metry zijn de twee namen die het meest genoemd worden als mogelijke kandidaat-ministers voor de PNP.

De leden hebben tot aanstaande vrijdag de tijd om namen van kandidaten voor te dragen.

Het besluit wie de nieuwe minister moet worden, zal in samenspraak met bestuur en politiek leider van de PNP genomen worden. Maar leden hebben de mogelijkheid om handtekeningen te werven voor hun favoriete kandidaten.

Kandidaten met minimaal 25 handtekeningen kunnen worden voorgedragen. Volgens de laatste berichten uit het groene kamp worden hierbij de namen van Camelia-Römer en Metry het meest genoemd.

Camelia-Römer, van huis uit jurist en advocaat, heeft in de loop der jaren tal van functies bekleed voor de PNP. Zo was zij premier van de Nederlandse Antillen, minister van Justitie, maar ook van Nationaal Herstel en Economische Ontwikkeling en tevens Statenlid. Verder was zij adviseur van land en eilandgebied Curaçao in het staatkundig proces.

Metry is oud-hoofd van het departement van Financiën van het land de Nederlandse Antillen. Hij was verder ook gedeputeerde en later minister van Financiën. Tevens bekleedde hij jarenlang de functie van Statenlid voor de PNP. Na 10-10-‘10 was hij voorzitter van de Vereffeningscommissie die een rapport moest maken over de boedelscheiding van de Nederlandse Antillen.

Een mogelijke derde kandidaat, wiens naam ook genoemd wordt, is voormalig Statenlid voor de PNP Allison Abigail Paula.

Deze vrijdag moeten alle namen van mogelijke kandidaten bij het bestuur van de partij binnen zijn. In de dagen daarna volgen gesprekken en evaluaties van de voorgedragen kandidaten, waarna er een besluit verwacht wordt. De uiteindelijke kandidaat zal de screening moeten ondergaan om minister te kunnen worden.

Dit proces neemt normaal gesproken minimaal een maand in beslag. De PNP moest op zoek naar een nieuwe minister, nadat politiek leider Humphrey Davelaar het vertrouwen in Earl Balborda had opgezegd. Enkele dagen later diende Balborda, die voor de PNP met de portefeuille van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) belast was, zijn ontslag in.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *