Amigoe | Centraal overheidsgebouw naar Amstel-terrein

Centraal overheidsgebouw naar Amstel-terrein

Centraal overheidsgebouw naar Amstel-terrein

WILLEMSTAD — Het nieuwe centrale overheidsgebouw komt op het voormalige Amstel-terrein. Dit besluit heeft de Raad van Ministers (RvM) genomen in haar wekelijkse vergadering van 18 maart.

Tijdens dezelfde vergadering is besloten dat de werkzaamheden voor het programma van eisen voor het nieuwe gebouw ook zullen worden opgestart.

Het is de bedoeling dat in het nieuwe pand de kerndiensten van de overheid op een centrale locatie bijeen worden gebracht. Op de dag dat de RvM zich over deze beslissing boog, was de verantwoordelijke minister Etienne van der Horst (Bestuur, Planning en Dienstverlening, Pais) niet aanwezig in verband met een werkbezoek aan Aruba.

Het besluit van de RvM zorgde vanochtend voor heel wat verwondering bij sommige coalitiepartijen, waar niet alle partijen op de hoogte waren van de beslissing om het nieuwe centrale overheidsgebouw op het voormalige Amstel-terrein langs de Rijkseenheidsboulevard te gaan bouwen. Binnen de coalitiepartijen was, blijkt uit de verklaring van PS-fractievoorzitter Melvin ‘Mac’ Cijntje, geen overeenstemming bereikt over dit punt.

De afspraak die op tafel lag, gaat ervan uit dat de regering aan het voorstel zou werken, maar dat er nog geen besluit over de locatie en zeker niet over het voormalige Amstel-terrein was genomen. Cijntje benadrukte vanochtend dat hij grote problemen heeft met de bouw van het overheidsgebouw op dit terrein. “Dit heb ik verschillende keren naar voren gebracht. Het Amstel-terrein is geen ideale locatie. Zo’n gebouw moet je in de binnenstad zetten. Het moet bereikbaar zijn. Dat is bij het voormalige Amstel-terrein het grootste probleem. De overheid blijft verkeerde besluiten nemen”, aldus het PS-Statenlid vanochtend.

De bouw van een centraal pand voor de overheid was opgenomen in de begroting van het land Curaçao voor 2014. In die begroting was opgenomen dat al vorig jaar met de bouw begonnen had moeten worden. Dit is echter niet gebeurd, vooral omdat de regering, tot nu toe, geen besluit heeft genomen over de nieuwe locatie.

Het plan voor het nieuwe overheidsgebouw gaat uit van 1500 ambtenaren, waarbij ondersteunende diensten ook in het pand zullen worden ondergebracht. Het zal bestaan uit een aantal met elkaar verbonden gebouwen op één locatie. Het terrein waar een en ander zal komen, zal 30.000 vierkante meter bedragen, terwijl het gebouw zelf 19.900 vierkante meter groot moet zijn.

De bouwkosten worden geschat op 119 miljoen gulden. Het centrale overheidsgebouw zal een besparing van miljoenen moeten opleveren. Het gaat hierbij om de verhoging van de efficiëntie, maar ook om structurele besparingen op nutsvoorzieningen.

Bron: Amigoe

3 Reacties op “Amigoe | Centraal overheidsgebouw naar Amstel-terrein

  1. Ambtenaren op Curacao: Initiatief zoekt nemer 🙂

  2. Abraham Mossel

    Het lijkt mij beter om dit zooitje afgekeurde ambtenaren allemaal in het oude SHEOS gebouw te laten werken??, met één ingang en één uitgang, te kontroleren met een prikklok die hack vrij is.

  3. Tja, zonder al teveel ruchtbaarheid is er ineens een `besluit`…. van wie was die grond daar ook alweer ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *