Amigoe | Chippie-klanten kunnen weer bellen

Paul de Geus, voorheen Senior Manager bij KPMG, sinds 2006 CEO bij UTS

Chippie-klanten kunnen weer bellen

WILLEMSTAD — Chippie-klanten van het telecombedrijf UTS kunnen weer bellen. Mocht bij sommigen het mobiele netwerk nog steeds niet werken, dan wordt aangeraden om telefoons uit en in te schakelen. De oorzaak van de gisteren ontstane storing was een defecte kaart in het hoofdsysteem.

Vanaf omstreeks 13.15 uur zaten gisteren klanten op Curaçao, Bonaire en het Nederlandse deel van St. Maarten door een technische storing bij UTS zonder mobiel netwerk. Niet alleen bellers hadden problemen, maar ook bedrijven die via een UTS-sim gebruikmaken van hun pinautomaat, hadden te maken met de storing. Woordvoerster Fayna Haseth laat weten dat wanneer alles volledig achter de rug is, er gekeken wordt naar eventuele compensaties. Daar zal de UTS-directie zich volgens haar binnenkort over beraden.

Technici zijn volgens de woordvoerster onafgebroken aan de slag geweest om de storing te verhelpen en de oorzaak te onderzoeken. Inmiddels is bekend dat het probleem in het hoofdsysteem van het telecombedrijf zat. Normaal schakelt UTS volgens Haseth dan over naar een back-up systeem. “Omdat de storing met de defecte kaart plaatsvond in de piekuren, waarin veel gebruik wordt gemaakt van het mobiele netwerk, kon daar niet op overgeschakeld worden. Het verkeer was ook voor het back-up systeem simpelweg niet te verwerken. Een nieuwe kaart voor het hoofdsysteem hadden we niet tot onze beschikking. Deze is de afgelopen nacht opgehaald uit St. Maarten”, legt de woordvoerster uit. Vanochtend om 9.45 uur waren de problemen volgens het telecombedrijf weer verholpen.

De storing op zich en het lange tijd niet kunnen verschaffen van duidelijkheid was en is volgens Haseth ‘best wel heftig’ te noemen. “Het is lastig voor de mensen die alleen gebruikmaken van mobiele diensten. Als er een lange tijd niet gebeld kan worden, is dat vervelend.”

UTS heeft naar eigen zeggen altijd een plan van aanpak klaarliggen in geval van problemen. Maar Haseth benadrukt ook dat zich altijd iets onverwachts kan voordoen. Zo refereert ze bijvoorbeeld aan koperdiefstal, waardoor mensen abrupt zonder stroom komen te zitten. “Je kunt wel een plan van aanpak hebben, waardoor storingen eerder worden verholpen, maar onverwachte gebeurtenissen zijn niet tegen te houden.”

Over de hoeveelheid klachten van Chippie-klanten over de storing kan de woordvoerster vooralsnog niets zeggen.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *