Amigoe | Cleopa spreekt geruchten met klem tegen

Cleopa spreekt geruchten met klem tegen

Cleopa spreekt geruchten met klem tegen

WILLEMSTAD — Pais-Statenlid Eugene Cleopa spreekt met klem tegen dat hij voornemens zou zijn om met de partij te breken. Volgens geruchten die de ronde doen, zou Cleopa de tweede plaats op de kandidatenlijst van de coalitiepartij opeisen.

Maar in een reactie wijst hij deze geruchten fel van de hand. De geruchten over Cleopa komen juist op een moment dat alle partijen zich opmaken voor de verkiezingen van 30 september.

In een reactie benadrukt Cleopa dat hij lid is van Pais en dat hij ook bij de komende verkiezingen lid zal zijn van de lichtblauwe partij.

“Het volk zal bij de verkiezingen het werk dat ik, maar ook de hele fractie van onze partij in de Staten hebben verricht, moeten beoordelen. Ik weet dat ik goed werk heb geleverd.”

Cleopa gaat nog verder en stelt dat er geen sprake is van een conflict tussen hem en Pais.

“Ik heb mij altijd loyaal opgesteld ten opzichte van de partij en heb mij altijd met hart en ziel voor Pais ingezet. Je kan altijd van mening verschillen, maar met volwassenheid en wederzijds respect kom je er altijd wel uit. Je moet niet vergeten dat Pais een politieke organisatie is. Wat dan telt is politiek bedrijven ten behoeve van het volk en de ontwikkeling van dit eiland. Daar gaat het mij en de partij om.”

Over het gerucht dat hij de nummer twee-positie op de kandidatenlijst zou opeisen, is Cleopa ook kort:

“Er is geen enkele reden voor dit gerucht. De partij heeft een speciale commissie die belast is met de opstelling van de kandidatenlijst. Dit is een geheim proces. De dag dat ze met mij in gesprek gaan, zal ik mijn wensen naar voren brengen. Maar hoe dan ook, ik zal mij voor de fractie blijven inzetten zoals ik tot nu toe altijd heb gedaan.”

Cleopa speelde in de aanloop naar de laatste verkiezingen een belangrijke rol. Als lid van de MAN-fractie in de Staten brak hij met de partij uit ontevredenheid over de constante beledigingen aan zijn adres van wijlen PS-leider Helmin Wiels en ontevredenheid over het functioneren van het kabinet-Schotte. Zijn breuk leidde de val van de coalitie van MFK, MAN en PS in, waarna toenmalig premier Gerrit Schotte het parlement liet ontbinden en nieuwe verkiezingen uitriep. Cleopa sloot zich later aan bij Pais, die hoge ogen wist te gooien bij de voorbije verkiezingen in.

Pais ging samenwerken met de PS, nadat onder meer een gesprek tussen Wiels en Cleopa de lucht tussen de twee had geklaard.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Cleopa spreekt geruchten met klem tegen

  1. ‘Het volk zal bij de verkiezingen het werk dat ik, maar ook de hele fractie van onze partij in de Staten hebben verricht, moeten beoordelen.’

    Hoe denkt Cleopa dat het volk de laffe houding van de verwijfde Rosaria in de zaak Fraudelyne Wiels zal beoordelen?

    Haal Alexandra Rosaria maar van de lijst, want deze coward of the country hoog op de lijst gaat Pais stemmen kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *