Amigoe | Colin Trinidad gehoord door RST

In zaak Magnus (met video en foto Yves Cooper)

Colin Trinidad

Colin Trinidad gehoord door RST inzake Magnus

WILLEMSTAD — Colin Trinidad, ex-politicus en tevens zoon van voormalig minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening voor Pueblo Soberano, Carlos Trinidad, is onlangs door agenten van het Recherche Samenwerkingsteam (RST) gehoord in verband met het onderzoek Magnus, naar de moord op Statenlid Helmin Wiels.

De agenten gingen twee weken geleden Colin eerst thuis bezoeken, maar hij was toen niet thuis. Nadat zij zijn zus enkele vragen hadden gesteld, lieten zij een visitekaartje achter, zodat Colin hen kon bellen.

De agenten wilden toen van de zus weten of Colin op plek 14 stond op de kandidatenlijst van PS bij de vorige verkiezingen. Het is voor oud-minister Trinidad en voor Colin zelf een raadsel hoe het mogelijk is dat het RST na maanden het antwoord op deze vraag niet wist.

“Zij konden het gewoon op internet vinden, zeker gezien het feit dat zij mijn Facebook-pagina en mijn Instagram-profiel in de gaten hielden”,

aldus Colin vanochtend tijdens het ochtendprogramma Efoke van Dwight Rudolfina. De ex-politicus heeft de namen genoemd van de RST-agenten die hij heeft gesproken.

“Ik heb ze eerst gebeld en ben later persoonlijk langsgegaan voor een gesprek.”

Volgens Colin wilden zij meer weten van zijn relatie met Wiels in verband met het onderzoek Maximus. Verder hebben zij hem diverse vragen gesteld die naar zijn mening van persoonlijke aard waren.

Zo werd hem gevraagd of hij nog steeds politiek actief is en wilden zij tevens zijn mening horen over Maximus, oftewel het brein achter de moord op Wiels. De RST’ers hebben hem ook vragen gesteld over voormalig Justitie-minister en tevens Statenlid voor PS Elmer ‘Kadè’ Wilsoe. Zo wilden zij van hem weten of hij meer wist van de relatie tussen Wilsoe en Wiels.

Bovendien wilden zij Colins mening weten over Wilsoe. De agenten zouden het rapport erbij hebben gehaald over de brief die Wilsoe in de Bientu-zaak stuurde aan de toenmalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton.

Colin zou tegen de agenten hebben gezegd dat hij amper contact had gehad met Wilsoe en hij had verder ook geen mening over de oud-minister van Justitie.

“Ik vroeg aan hen wat míjn mening over Wilsoe te maken heeft met deze zaak. Ik kreeg als uitleg dat zij bezig waren alle meningen te verzamelen om op die manier een beeld te krijgen van wat er zich allemaal toen afspeelde.”

Colin is net als zijn vader van mening dat diens uitspraken in de media over de moord op Wiels, aanleiding was voor de actie van het RST. De ex-minister bestempelde die actie als intimidatie. Net als zijn vader had ook Colin geen mening over de moord op Wiels:

“Er kon veel zijn gebeurd, ik weet echt niet wat er toen is gebeurd.”

Zijn vader zei desgevraagd eerder tegenover de Amigoe niet in detail te willen treden over zijn mening.

“Ik heb mijn mening, maar dat is niet het issue hier”, zei hij toen.

Bron: Amigoe
Video: YvesCooper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *