Amigoe | Commissie Fatca krijgt uitstel

Commissie Fatca krijgt uitstel

WILLEMSTAD — De commissie Fatca, die bij landsbesluit d.d. 29 november werd ingesteld om een definitief advies te formuleren over de mogelijkheden om tot een intergouvernementele overeenkomst met de Verenigde Staten te komen, krijgt hier langer de tijd voor.

Dat staat in een landsbesluit van 20 maart dat vorige week naar de Staten werd gestuurd.

Het uitstel was per brief door de Sectordirecteur Fiscale Zaken op 22 februari aangevraagd. De commissie krijgt nu drie maanden langer de tijd om het definitieve advies aan de minister van Financiën te verstrekken. Dit zal nu voor eind mei dienen te gebeuren.

Fatca staat voor Foreign Account Tax Compliance Act en is bedoeld om financiële instellingen wereldwijd hun Amerikaanse cliënten te kunnen laten identificeren en (rekening)gegevens van Amerikaanse cliënten te overleggen aan de federale belastingdienst van de Verenigde Staten.

Tevens zijn er nog twee leden aan de commissie toegevoegd, die nu bestaat uit de sectordirecteur Fiscale Zaken en een medewerker, de sectordirecteur Buitenlandse Betrekkingen, de sectordirecteur Algemene Zaken, de inspecteur der Belastingen en vertegenwoordigers van respectievelijk de CBCS (Centrale Bank), de Cifa (Curaçao International Financial Services Organisation), de IFG (International Financial Group), CBA (Curaçao Bankers Association), IBA (Association of International Bankers), CBIA (Curaçao&Bonaire Insurance Association en VAB (Vereniging Antilliaanse Belastingadviseurs).

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *