Amigoe | Consulaat verdedigt Venezolanen

Bij poging tot ontvoering:

Bij poging tot ontvoering:

WILLEMSTAD — Het Venezolaanse consulaat-generaal op Curaçao komt op voor de Venezolanen op het eiland. Het consulaat stelt in een persbericht het te betreuren dat Venezolanen van een poging tot kinderontvoering worden beschuldigd.

Volgens politiewoordvoerder Imro Zwerwer is er tot nu toe één aangifte gedaan hiervan.

Deze week deden diverse verhalen over pogingen tot kinderontvoering de ronde op het eiland. De daders zouden Venezolanen zijn. Zwerwer zei vanochtend desgevraagd geen nieuwe informatie over de zaak te hebben. Het is dus onduidelijk of er al verdachten zijn en of dezen inderdaad van Venezolaanse komaf zijn.

“Wij hebben verder geen aangiftes ontvangen”,

stelt hij in ieder geval. De politie roept in een persbericht personen die te maken hebben gekregen met een poging tot kinderontvoering op om zich meteen te melden om aangifte te doen. Zij geeft aan ‘alert’ te zijn en meteen te zullen optreden in zo’n geval, en vraagt iedereen om relevante informatie door te geven via telefoonnummer 917 of 108 (anoniem). Voor urgente zaken kan men bellen met het nummer 911.

De politie zal dan onder andere vragen naar een beschrijving van de verdachten, de auto van de verdachten en hun rijrichting. Het consulaat-generaal stelt dat Venezolanen staan voor broederschap, samenwerking en gezelschap en zegt: “Venezolanen zijn blije mensen en staan altijd klaar om een ander te helpen. Het is triest dat men nu slecht praat over alles wat met Venezolanen te maken heeft.”

De media worden verder door hem opgeroepen ‘geruchten en informatie’ ten nadele van Venezolanen niet te publiceren. Makkelijk doelwit Ook de Stichting Tegen Kindermishandeling houdt zich bezig met deze zaak en adviseert ouders beter op hun kinderen te letten.

Voorzitter Coraline Kooistra stelt dat de Curaçaose samenleving een gemakkelijk doelwit is voor dit soort misdrijven, onder andere wanneer de kinderen ‘verwaarloosd’ worden. “Kinderen kunnen worden ontvoerd voor bijvoorbeeld losgeld. Maar zij kunnen ook ontvoerd worden voor kinderprostitutie, seksueel misbruik en verkoop.

Veel kinderen in Amerika worden nooit meer gevonden na ontvoerd te zijn”, aldus Kooistra. Zij adviseert ouders daarom verantwoordelijker op te treden wanneer zij met hun kinderen op publieke plekken zijn.

Bron: Amigoe

3 Reacties op “Amigoe | Consulaat verdedigt Venezolanen

  1. Ben van morgen uit Banda bou terug naar europa gekomen, ik had gemerkt dat ze banda bou als tweede rang burgers gebruiken, slechte wegen ,alle mooie stranden probeeren te kopen na banda bou,voetbal club s die s,avonds naar pariba moet gaan trainen, omdat ze geen licht hebben ,een voetbal veld na Barber die staat al maanden stil,die kinderen hebben geen veld om te voetballen, en zo is er nog veel meer dat ze ons onderdrukken, Brain S, als je weet dat op Banda Bou kleine kinderen word misbruikt , gaat naar de politie na banda bou en zeggen waar dat gebeurd, Anders doet je ook mee, niet blerren en niks doen , makamba bo ta Brain, ser machu , puja.

  2. Heeft men toedertijd enige poging gemaakt, vanuit deze venezolaanse consulaat, menig afkeer te uiten toen er op de lokale politie geschoten werd? Of schieten onze buren dan ook uit broederschap?

  3. Lekker Venezolanen beschuldigen terwijl er bij middelbare scholen sugar daddies loeren op kleine meiden en op Banda Bou worden kleine kinderen misbruikt..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *