Amigoe | Cooper definitief niet terug als Statenlid

‘Verspilling van tijd’

‘Verspilling van tijd’

WILLEMSTAD — Voormalig partijleider van de MAN en huidig lid van de Statenfractie van de blauwe partij Charles Cooper keert na de verkiezingen definitief niet terug in het parlement. Hij is niet te spreken over de manier waarop de Staten op dit moment functioneren.

“Ik vind dit een verspilling van mijn tijd en die van het Curaçaose volk”, aldus Cooper vanochtend

Cooper, in het verleden onder meer gedeputeerde van het eilandgebied Curaçao en minister van het land Curaçao, had al eerder zijn afscheid als Statenlid bekendgemaakt. Cooper, die op dit moment buitenbezwaar heeft bij de Isla, zou teruggaan naar de raffinaderij, terwijl huidig Isla-woordvoerder Kenneth Gijsbertha de weg terug naar de Staten zou bewandelen.

In een toelichting stelt Cooper dat hij nog steeds in afwachting is van de Isla, over tot wanneer hij lid van de Staten zal blijven.

“Maar als ik niets hoor, blijf ik gerust parlementslid tot het einde van de huidige zittingsperiode.”

De partijen op het eiland maken zich op dit moment op voor de verkiezingen van 30 september. Bij de aankondiging vorig jaar dat hij uit de Staten zou stappen, gaf Cooper ook aan dat dit niet het einde van zijn politieke loopbaan zou inhouden. Hij zal dan ook naar alle waarschijnlijkheid op de kandidatenlijst staan van de blauwe partij. Op welke positie is nu echter nog niet bekend.

“Het maakt mij niet uit. Ik heb altijd gezegd dat ik bereid ben om de MAN op alle manieren te steunen. Dus het maakt mij niet uit of ik lijstduwer (laatste op de lijst, red.) ben of dat ik hoger sta, dat mag de MAN bepalen. Wat het beste is voor de partij, is ook goed voor mij.”

Cooper benadrukt echter dat hij in de toekomst niet terugkomt als Statenlid.

“Ik heb altijd gezegd dat ik mezelf zie als minister. Ik wil in staat zijn om het volk te dienen. In het parlement kom ik daar niet aan toe, zeker gezien de manier waarop de Staten op dit moment functioneren.. Ik heb deze periode als zeer teleurstellend ervaren. Je hebt als parlementariër weinig tot niets in te brengen. De Staten zijn een ‘rubber stamp’ geworden. Dit is een verspilling van mijn kostbare tijd en niet in het belang van het volk van Curaçao.”

Bron: Amigoe

22 Reacties op “Amigoe | Cooper definitief niet terug als Statenlid

 1. Stanley, Cooper heeft het woord CORRUPTIE op zijn gezicht geschreven staan.

  En aan zijn corpulente lichaam te zien heeft hij er niet alleen zijn zakken mee gevuld.

  Waarom denk je dat deze r*t tegen de screeningswet was?

  http://www.versgeperst.com/nieuws/178184/cooper-screeningswet-elimineren.html

 2. Stanley Held

  Alles wel en mooi, heeft u bewijzen? Nee toch? Zoek de bewijzen, dan gaan wij samen in de strijd, heeft u dat niet heerst er een ptobleem. Kijk naar uw strafrecht. Daar kan ik u, niet daarbij mee helpen.

 3. Priceless het gezicht van het MFK licht Rudney Garmes op de foto!

  De man heft een IQ kleiner dan zijn schoenmaat en kijkt alsof hij voor het eerst van zijn leven een verkeerslicht ziet.

  MFK mag dan 100% crimineel zijn, ze zorgen wel voor een prachtige tragikomedie!

 4. Zie onderstaand artikel over weer een peperdure snoepreis van de idioot Cooper.
  http://www.versgeperst.com/nieuws/148392/cooper-doet-inspiratie-op.html

  Komisch is dat Rudney Garmes ook op de foto staat. De man was afwashulp bij de Cactusclub maar wij belastingbetalers betaalden tienduizenden guldens om hem verkeerssystemen in Europa te laten bestuderen. De goede man kent niet eens het verschil tussen een magnetron en een televisie!

 5. Cooper is gewoon een Groot crimineel. Ik hoop dat hij niet lang meer te leven heeft.

 6. Is er nu werkelijk niemand die iets positiefs over Cooper kan vertellen?

  Best erg, temeer daar 1 Knipselkrant lezer meer IQ heeft dan alle Vigilante lezers samen.

 7. Cooper hoort in Bon Futuro thuis, niet in de Staten, hij is een vuile profiteur.

  Ik dans op zijn graf.

 8. Hoe komt het toch dat figuren zoals Cooper die tot op het bot corrupt zijn en zich zelf en voor hun familie en vrienden het arme en behoevende volk van Curaçao zo veel te bestelen dat de honden er geen brood van lusten. En nu heeft het stuk bagger de moed om de slag toffer rol te spelen. Zijn Dieven en Rovers rol is uit gespeeld , net zoals die van Gerrit de Raaf & Co. Ik zie hem nog staan bij die poppenkast vertoning op het brion plein na hun vredesmars “Helmin Wiels, Gerrit de Raaf, C Cooper en de hofnar van het cabinet schotte , Je zag de drie Daltons zich rijk rekenen.

 9. Great news!
  Bye bye, won’t be missed …!

 10. Cooper is een corrupte luie ******, net als Wilsoe.

  Hun kinderen en kleinkinderen zullen moeten leven met achternamen die tot in generaties hierna met afschuw zullen worden uitgesproken. Namen die synonym zijn aan corruptie en lafheid.

  Cooper bai fliet.

 11. hij zal wel genoeg gestolen hebben.
  hij is slim, nu kan hij nog lekker van dit kapitaal genieten.
  tot zijn hartvervetting eindelijk overwint.
  Cooper en het volk totaal 2 verschillende werelden….
  hij geloofd in zijn eigen leugens,
  zou hij echt zo stom zijn dat hij denkt dat er mensen zijn die dat ook doen.
  corrupt tot op het bot…

 12. Als Cooper overlijdt stel ik voor dat de reacties hier bij zijn begrafenis worden voorgelezen.

  Voorstel voor een opschrift van zijn graf:
  Hier ligt Charles Cooper, hij roofde van de armen en de zwakken,
  een meter onder de grond, voor het eerst met lege zakken.

 13. “Hij is niet te spreken over de manier waarop de Staten op dit moment functioneren.” Of hij kan niet meer zoals vroeger “wheel-en en deal-en”.

  Bij de vorige verkiezingen was de vrees van MAN dat zij mischien net 1 zetel zouden krijgen, Door mee te liften met de ‘stem-selfie’ van MFK wist Cooper het twee (2) te maken. Vandaar dat hij nog mag ronddobberen in de politieke coulissen. MAN is zich bewust dat Cooper (Isla en UTS) hen eerder hindert dan helpt maar weet niet hoe hem naar een ‘zijdeur’ te loodsen. ABC Busbedrijf werd er geroepen vanwege de mogelijkheid om stemmen, ondanks nieuwe wetgeving, te kunnen ronselen. Kroonprins Cleofa is overgelopen. Dat men geen ‘vers bloed’ met nieuw elan weet aan te trekken, zegt veel over de huidige leiding van MAN (Koeiman, Dennawi) en de komende verkiezingen.

 14. Dat bewijst eens te meer wat een waardeloze partij deze MAN is.
  Kortom, geen haar beter dan de rest.

 15. Het verschil tussen Gerrit Schotte en Charles Cooper is dat Schotte openlijk crimineel is (al zijn fraudes en oplichtingen, zijn vreemdgaan, zijn gepleegde moord liggen op straat).

  Cooper doet het allemaal wat bedekter. Maar hij is een evengrote miserabele rat.

 16. Ga nou maar wel, en stem gewoon blanco. Ook hier gaan verloren stemmen naar de grootste partij. En dat willen we niet, toch zeker niet na decennia deblacles.

 17. Denk niet dat iemand hem zal missen.

 18. Cooper over zijn Statenperiode: ‘Ik heb deze periode als zeer teleurstellend ervaren.’

  Wij hebben Cooper in de Staten als een ramp ervaren!

  En dan wil hij in staat zijn om het volk te dienen! Laat hem alles wat hij van de overheid geroofd heeft terugbetalen, inclusief zijn riante salaris en talloze als dienstreis verpakte vakantietripjes over de hele wereld.

  Cooper is een graaier, een dikke veelvraat. Ik zie hem iedere zaterdag door Mangusa lopen, waar hij twee tot de top volgeladen winkelwagens naar de kasse beweegt.

  Soms zou je willen dat de bendes op Curacao niet alleen met elkaar maar ook met dit soort tuig afrekenen, zeker nu jusititie (Irma Lips!) daarin keer op keer opzichtig faalt.

 19. Kan hij eindelijk al dat geld dat hij van het volk heeft gestolen gaan uitgeven en zijn Mattie Gijsbertha gaat verder met het besodemieteren van ons volk.Ooit stemde ik MAN in de tijd van Martina daarna nooit meer!!Ik stem al jaren niet meer want het zijn allemaal zakkenvullers!!!

 20. De dag dat dat deze door en door verrotte kerel overlijd mag van mij tot nationale feestdag worden uitgeroepen.

 21. Wat een payaso. Criminele zakkenvullers komen zelfs in een bananenrepubliek geen tweede keer door de screening dus dit zijn holle woorden. Waarschijnlijk solliciteert hij hier naar een zwaar overbetaald, nutteloos en overbodig baantje bij een van zijn criminele vriendjes.

 22. God zij dank. Het is beschamdend dat deze louche kerel zo lang voor de MAN in de Staten heeft mogen zitten.

  Hij heeft gigantisch zijn zakken gevuld met onder andere stinkende grond deals, reden waarom hij niet door de screening van 2010 kwam totdat die door MAVO3 draaideur crimineel om zeep werd geholpen.

  ‘Ik wil in staat zijn om het volk te dienen’? Laat me niet lachen! Terwijl het volk omkwam in armoede ging hij op peperdure dienstreis naar China (businessclass, 5 sterren hotels) om daar een nieuw type stoplicht te bekijken.

  Cooper, shame on you! MAN, shame on you!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *