Amigoe | Cpost: Wij zijn legaal bezig

Community Mailbox van CPost | foto: José Manuel Dias

De Community Mailbox van CPost | foto: José Manuel Dias

WILLEMSTAD — Cpost International is volkomen legaal bezig wanneer het gaat om het inzetten van community boxes: centrale postbussen voor bewoners van een buurt.

Dat laat Andy Luisa, interim-directeur van het postkantoor aan de Amigoe weten, in reactie op een brief van Felix Pinedo, een burger die van mening is dat het inzetten van deze postbussen tegen de wet in druist en een aantasting van de persoonlijke levenssfeer van mensen is.

Pinedo heeft al eerder zijn bezwaren over de beslissing van Cpost, om over te gaan op community boxes, geuit. In een tweede brief aan de directie van Cpost, de Staten van Curaçao en het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) verzoekt hij de partijen te overwegen de beslissing om community boxes in te zetten, terug te draaien, aangezien het ‘absurd is dat een organisatie het gehele volk op dictatoriale wijze uit huis haalt om op de door Cpost vastgestelde plaats zijn post op te halen’. Hij stelt dat oudere burgers aangeven dat het onmogelijk is om telkens naar de community boxes te gaan om hun post op te halen en dat postbezorging thuis een verkregen recht is van meer dan honderd jaar. Verder geeft hij aan dat in de Post-landsverordening 1998 wordt vermeld in welke situaties groepsgewijze brievenbussen geplaatst kunnen worden. “Individuele huisadressen vallen hier niet onder”, stelt Pinedo.

Luisa stelt echter dat men helemaal niet tegen de wet in bezig is. Hij benadrukt dat een officiële reactie op de brief van Pinedo in de maak is, maar stelt alvast dat Cpost, door middel van het inzetten van de community boxes, aan zijn universele verplichting voldoet om post te bezorgen. “De post per brief is afgenomen. Men is nu overgestapt op digitale correspondentie. Er is dus minder inkomen en wij kunnen geen brieven aan elk adres blijven bezorgen als wij hier de middelen niet voor hebben. Het inzetten van de community boxes is niet om weer winst te maken, maar om minder verlies te maken. Wij wijken hierbij niet van de wet af, wij voldoen aan onze verplichting”, aldus de interim-directeur.

Bron: Amigoe

3 Reacties op “Amigoe | Cpost: Wij zijn legaal bezig

  1. Ik heb mijn motiveringen op grond van Landsverordening Postbezorging en de Ministeriële Beschikking die de voorwaarden stelt voor onder andere het plaatsen van potsbussen. ik kijk uit naar de reactie van dhr. Louisa van C-post. Hij kan daarvoor beter een jurist in de armen nemen. Ik heb in ieder geval geen brief naar C-post gestuurd. Het is dan beter dat de minister VVPR (die jurist en advocaat is) haar reactie geeft. Van Bureau Telecommunicatie en Post verwacht ik geen goed nieuws want degene, die de community boxes heeft laten plaatsen, zwaait daar nu de scepter. De Statenleden blijven ook stil. Ik verwacht in ieder geval van deze drie instanties een antwoord. Daarna kan beslist worden of een gang naar de rechter van start kan gaan. In de Landsverordening wordt deze optie ook vermeld. Trouwens al dit gedoe kan de wereld uitgeholpen worden door de frequentie van postbezorging te verlagen.

  2. De Post werknemer op de foto is typerend voor de Curacaose arbeidsmentaliteit.

    Oortje in en luisteren naar muziek onder werktijd.

  3. Ik geloof ook niet dat community boxen tegen de wet zijn, maar zou er in mijn buurt niet blij mee zijn.

    Laat de post maar besparen door de bezorging terug te brengen tot 1 keer per week. Niets is op dit eiland zo belangrijk dat het perse morgen bezorgd moet worden, maar ik vind het wel gemakkelijk om post thuis te ontvangen in plaats in de file te staan voor een communitybox.

    Met veel communicatie via e-mail (ook je facturen van UTS en Aqualectra) is bezorging 1 keer per week meer dan voldoende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *