Amigoe | Crisis in sportwereld- Konket wil actie tegen Asjes

Crisis in sportwereld- Konket wil actie tegen Asjes

Crisis in sportwereld- Konket wil actie tegen Asjes

WILLEMSTAD — PAR-Statenlid Armin Konket is van mening dat de Raad van Ministers (RvM), maar ook de coalitie nu tussenbeide moet komen om de huidige crisis in de sportwereld een halt toe te roepen.

Volgens Konket heeft de persoonlijke vete tussen Aubert Wiels en premier Ivar Asjes, die met sport is belast, tot tal van slachtoffers in de lokale sportwereld geleid.

Konket beschuldigt Asjes van machtsmisbruik en het toepassen van de wet van de jungle, waar alleen de sterkste zal overwinnen. Hij doet namens zijn fractie een oproep aan de rest van de ministers in de RvM, maar ook aan de Statenleden die de huidige coalitie steunen, om hun verantwoordelijkheid te nemen.

“Het kabinet-Asjes heeft de autoriteit om zijn sportbeleid vast te stellen, dat wordt door niemand in twijfel getrokken. Maar het kabinet heeft alle respect en morele autoriteit verloren op het moment dat het zich niet meer hield aan de regels van deugdelijkheid van bestuur.”

Het Statenlid verwijt Asjes dat zijn kabinet als een machtig orgaan voorzichtig moet omgaan met deze macht, wanneer er sprake is van een conflict. Bij een juridisch conflict moet er naar de rechter worden gestapt en niet worden overgaan tot ‘brute kracht’ om je gelijk af te dwingen tegenover de sportstichtingen.

Konket stelt niet te begrijpen waarom Asjes niet naar de rechter stapt om zijn gelijk in de kwestie met de sportstichtingen Sedreko en Fundashon Fasilidatnan Deportivo Kòrsou (FFDK) af te dwingen. Er is sprake van een conflict tussen de regering en de sportstichtingen, sinds de regering heeft besloten om de subsidie voor beide sportstichtingen stop te zetten.

Sinds 1 januari van dit jaar krijgt het nieuwe nationale sportinstituut Fundashon Desaroyo Deportivo Kòrsou (FDDK) subsidie en is belast met de taken van Sedreko en FFDK. Maar door een conflict tussen beide stichtingen en de regering weigeren zij hun faciliteiten beschikbaar te stellen en over te dragen aan de regering.

De reden hiervoor is dat de regering weigert de schulden van de sportbonden over te nemen. Met gevolg dat sporters geen gebruik van de sportfaciliteiten gebruik kunnen maken, zonder dat zij hiervoor eerst contant betalen. Ook vanuit oppositiepartij MFK wordt er kritiek geleverd op de premier.

De partij beschuldigt de coalitie ervan dat zij struisvogelpolitiek heeft gevoerd in deze zaak, door te weigeren om Asjes een halt toe te roepen. De partij roept alle betrokkenen op om zo snel mogelijk een oplossing in het sportconflict te vinden.

Ook Pais-lid Eugène Cleopa wil dat er zo snel mogelijk een oplossing komt en dringt er bij alle actoren op aan om de oorlog tussen volwassenen stop te zetten, waardoor jongeren geen sport kunnen beoefenen. Cleopa wil dat er voor april dit jaar een oplossing op tafel ligt.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Crisis in sportwereld- Konket wil actie tegen Asjes

  1. Niveau 3e klas, of lager, dat is het dit soort gedoe . We spelen landje, maar we zijn niet eens in staat om zonder ruzie sport en ontspanning en het daar aan gerelateerde op poten te houden en dit met slechts de faciliteiten voor een dorp.
    De dag dat men hier eens gaat samenwerken dan is minstens 50% van alle problemen op Curaçao opgelost. Maar het gaat hier altijd om persoonlijk voordeel en macht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *