Amigoe | Cruiseschip ‘Monarch’ in zomer voor gepland onderhoud naar Mexico

Cruiseschip ‘Monarch’ blijft Curacao aandoen

Cruiseschip ‘Monarch of the Seas’ blijft Curacao aandoen

WILLEMSTAD — In een update wordt door de marketingmanager van Curaçao Ports Authority (CPA), Dimitri Cloose, nogmaals bevestigd dat in de zomer onderhoudswerkzaamheden van zes weken aan het cruiseschip de ‘Monarch’ van Pullmantur zoals gepland doorgang zullen vinden in een droogdok in Mexico.

Zoals eerder door de Amigoe gemeld, worden de hardnekkige geruchten ontkracht dat de Pullmantur, die het hele jaar door op de woensdagen Curaçao aandoet, ‘ermee zou stoppen’.

Zoals eerder door Cloose aangekondigd zal het schip na de uitgevoerde werkzaamheden de door Pullmantur nieuw geïntroduceerde ‘itinerary’ (reisroute), langs de kust van Mexico uitvoeren voor een periode van negen weken. Dit puur omdat het cruiseschip daar dan in de buurt zal zijn.

Zo staat het laatste bezoek van de Monarch, voor de geplande onderhoudswerkzaamheden in Mexico, op woensdag 3 juni 2015 gepland. Cloose benadrukt in verband met de nu wederom circulerende geruchten ‘dat er echt geen reden voor zorg is’ en dat de wekelijkse komst van het schip naar Curaçao op 21 september 2015 hervat zal worden.

De bezoeken die nu op de woensdagen plaatsvinden, zullen dan op de maandagen hervat worden. Cloose stelt verder dat door Pullmantur de toezegging reeds is gedaan dat tot en met mei 2016 de wekelijkse bezoeken zullen worden voortgezet.

Ook ziet het er naar uit dat de bezoeken ook in 2016 het hele jaar door zullen plaatsvinden, dus ook in het laagseizoen. Zoals bekend komt de Monarch sinds 1 mei 2013 iedere woensdag aan op Curaçao en zijn de wekelijkse bezoeken dit hele jaar door gecontinueerd.

De Pullmantur levert de grootste bijdrage aan de bezoekersstatistieken voor het eiland uit de Zuid-Amerikaanse regio. Curaçao dient als inter-port/opstaphaven voor de passagiers van het cruiseschip de Monarch. Het schip biedt plaats aan 2772 passagiers en 858 bemanningsleden.

Bonaire in route

Gedurende de zevendaagse route worden in totaal vijf havens aangedaan. Het vertrekpunt is Panama, vervolgens leidt de route naar Cartagena, Colombia, waarna het schip een dag op zee is om vervolgens Aruba aan te doen. Hierop werd La Guaira, Venezuela bezocht om tot slot op Curaçao aan te meren.

Inmiddels heeft de Pullmantur La Guaira, waarbij het in het verleden opviel dat de B uit ABC-eilanden niet werd aangedaan, uit deze route geschrapt. Zo is het zustereiland Bonaire door de cruisemaatschappij Royal Caribbean – de eigenaar van de Pullmantur – in de vaarroute opgenomen. De terugreis van de Monarch naar de haven van Panama duurt vervolgens een dag.

“De Pullmantur zal de beschikking krijgen over zeventien extra schepen waarmee men onder andere ook de nieuw in te voeren reisroute langs de kust van Mexico zal bevaren”,

aldus Cloose. De cruisemaatschappij Royal Caribbean heeft onder andere ook een 50 procent-aandeel in TUI Cruises.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *