Amigoe | CTB: 12 procent groei in aankomsten februari

CTB: 12 procent groei in aankomsten februari

CTB: 12 procent groei in aankomsten februari

WILLEMSTAD — “Er is een verdubbeling in aankomsten geregistreerd in de maand februari, in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar, met in totaal 12 procent toename”, aldus de Curaçao Tourist Board (CTB) in haar maandelijkse update omtrent de bezoekersstatistieken.

CTB laat weten dat het eiland de afgelopen maand 4.247 meer bezoekers heeft mogen verwelkomen. “Hiermee zet de positieve ontwikkeling van het begin van het jaar door.”

In totaal zijn er in de maand februari 39.794 bezoekers waargenomen, in vergelijking met de 35.547 geregistreerde bezoekers in dezelfde periode vorig jaar. “Ook het carnavalsseizoen van het jaar 2015 kende een toename in aankomsten in vergelijking met het jaar 2014”, aldus het toeristenbureau, dat uitlegt gedurende zeven dagen in aanloop naar de carnavalsoptocht ‘Marcha Despedida’ de aankomsten te hebben gemeten. “Er zijn in totaal 11.123 verblijfstoeristen geregistreerd dit jaar, terwijl dat het jaar daarvoor er nog 9.256 waren. De toename bedraagt dan ook 20 procent”, aldus het CTB.

De top-5 van landen die de meeste bezoekers voor het eiland wisten te genereren tijdens de carnavalsperiode, zijn: Nederland met een groei van 3 procent aan toeristen die voor een verblijf op Curaçao kozen met carnaval, Venezuela met 69 procent groei, de Verenigde Staten met 35 procent groei, Canada met 20 procent toename en Brazilië met 77 procent groei. “De invoer van de nieuwe vluchtroute vanuit New York door luchtvaartmaatschappij JetBlue wordt duidelijk op positieve wijze gereflecteerd binnen de prestatie op de VS-markt”, aldus de CTB.

Groei Noord-Amerika

Het aantal verblijfsbezoeken vanuit de Noord-Amerikaanse regio nam dan ook toe met 22 procent, zo blijkt uit de voorlopige data. Zo zijn er in de maand februari van dit jaar in totaal 7.943 Noord-Amerikaanse bezoekers waargenomen, vergeleken met de 6.528 geregistreerde aankomsten in dezelfde periode van 2014. “Uit de VS is een procentuele groei van 25 bereikt.” Uit data vergaard van de immigratiekaarten blijkt dat een meerderheid van de VS-bezoekers, 18,1 procent, in New York woont, uit Florida 14,2 procent van de bezoekers afkomstig was in februari, uit Texas 4,6 procent, Massachusetts 4,4 procent en New Jersey 3,7 procent. We zien dan ook duidelijk het belang in van de functie van adequate airlift (luchtverkeer) als afzetgebied voor de latente vraag in aanbod die door de marketinginspanningen wordt gegenereerd, zoals in het ‘USA Residents by State’-figuur aangegeven.”

Vanuit de Canadese markt wordt in februari een groei van 15 procent waargenomen met 2.446 verblijfstoeristen. “Deze toename wordt gekoppeld aan de start van de uitvoer van directe wekelijkse vluchten vanuit Toronto, uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappijen West Jet, Air Canada en Sunwing. Vanaf 1 januari werden ook de seizoensvluchten vanuit Montreal geïntroduceerd, uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappij Air Canada, welke ook instrumentaal zijn geweest voor de groei binnen deze markt.” Het CTB licht toe dat de gezamenlijke marketinginspanningen binnen de toerisme-industrie vruchten afwerpen die meetbaar zijn in de verbeterde prestatie vanuit de Noord-Amerikaanse regio.


Latijns-Amerika

In de Zuid-Amerikaanse markt wordt een groei van 34 procent waargenomen in de maand februari van dit jaar met in totaal 11.207 verblijfsaankomsten. In 2014 waren dat er nog 8.351. Vanuit Venezuela steeg het aantal bezoekers met 38 procent met in totaal 7.863 personen. Uit Brazilië is een toename van 44 procent geregistreerd met in totaal 1.100 bezoekers, uit Colombia 30 procent met 661 personen en uit Suriname werd een vermeerdering van 26 procent in het aantal bezoekers waargenomen met 711 toeristen. “De invoering van de nieuwe route met als bestemming Guyana door luchtvaartmaatschappij InselAir op 18 december 2014 boekt ook al resultaten binnen deze markt. Zo zijn er 148 bezoekers uit dat land geregistreerd, terwijl dat er vorig jaar nog 45 waren.”

Europa

Vanuit de Europese markt wordt een lichte prestatieverbetering gemeten van 1 procent. De regio heeft in totaal 16.509 verblijfstoeristen voor het eiland opgeleverd, vergeleken met de 16.423 bezoekers in dezelfde periode het jaar daarvoor. Het land dat traditiegetrouw vanuit Europa de meeste toeristen voor Curaçao oplevert, Nederland, laat een groei zien van 3 procent met in totaal 12.594 bezoekers, vergeleken met 12.222 bezoekers vorig jaar. “Uit marketingonderzoek komt de bevestiging dat de grote populariteit van Curaçao als bestemming voor vertier blijft gelden. Vandaar dat de verwachting heerst dat de positieve prestaties binnen deze markt zich voort zullen zetten.” Vanuit de Duitse markt werd een daling aan bezoekers van 2 procent waargenomen in februari dit jaar. In totaal kwamen er 1.551 Duitse bezoekers. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 1.585. CTB laat verder weten dat er vanuit België een groei van 50 procent te zien is.

Caribisch gebied

Binnen het aantal geregistreerde verblijfstoeristen vanuit het Caribisch gebied wordt een daling gemeten van 12 procent. 1.981 Caribische bezoekers zijn in februari verwelkomd. In de aankomsten vanuit Aruba wordt een daling van 18 procent waargenomen met in totaal 860 bezoekers. “Positief is dat de directe vluchten van InselAir vanuit Trinidad & Tobago, die sinds 15 december 2014 worden uitgevoerd, verantwoordelijk zijn voor een stijging van 11 procent.”

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *