Amigoe | Curaçao en St. Maarten op een lijn over CBCS

Curaçao en St. Maarten op een lijn over CBCS

Curaçao en St. Maarten op een lijn over CBCS

WILLEMSTAD — De regeringen van Curaçao en St. Maarten hebben afgesproken dat ze ‘eensluidende besluiten’ zullen nemen om de vijftien aanbevelingen uit het onderzoeksrapport van PricewaterhouseCoopers (PwC) naar het functioneren van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) integraal over te nemen en uit te voeren.

Deze afspraak zal in een samenwerkingsprotocol tussen Curaçao en St. Maarten worden vastgelegd. Dit meldt de minister van Financiën, José Jardim (namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran) in een brief aan de Staten.

De minister zegt verder in zijn brief dat de Raad van Ministers van Curaçao op 18 maart al besloten heeft de aanbevelingen van het PwCrapport integraal over te nemen en uit te voeren. De minister verwacht dat de Raad van Ministers van St. Maarten spoedig eenzelfde besluit zal nemen.

Na ondertekening van het samenwerkingsprotocol wordt aangevangen met de concretisering van de uitvoering van de aanbevelingen uit het onderzoeksrapport. In het PwC-rapport is naar voren gekomen dat niet alleen de Raad van Bestuur (RvB) maar ook de ministers van Financiën van Curaçao en St. Maarten als vertegenwoordigers van de vermogensgerechtigden van de Bank, alsmede de Raad van Commissarissen (RvC) gefaald hebben in hun functioneren.

Een integriteitsonderzoek bij de CBCS maakt onderdeel uit van de aanbevelingen van PwC.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *