Amigoe | Curaçao Painting-project van Haas&Hahn onthuld

Curaçao Painting-project van Haas&Hahn onthuld

Curaçao Painting-project van Haas&Hahn onthuld

WILLEMSTAD — Eén van de eerste Curaçao Painting-projecten werd gistermiddag onthuld. Het gaat om een werk van kunstenaars Haas&Hahn op de façade van Kurá di Arte.

Het Nederlandse duo Haas&Hahn is bekend van het project ‘Favela Painting’. Doel van het project is om buurten kleurrijker te maken in samenspraak met bewoners. In andere landen heeft dit proces sociale en economische ontwikkelingen teweeg gebracht, en gezorgd voor sociale samenhang in buurten en tussen buurtbewoners.

In 2014 bezocht het duo Curaçao voor het eerst. Samen met jongeren hebben ze binnen het project Art Rules Curaçao het gebouw van La Tentashon van een kunstwerk voorzien. Kort daarna is het Curaçao Painting-traject van start gegaan en is het project in samenwerking met Curaçaose organisaties en personen in een lokale context geplaatst. Er wordt met lokale jongeren gewerkt, om hen voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Jongeren krijgen training in praktische vaardigheden en worden begeleid in het ontwikkelen van hun talenten.

Kurá di Arte, voorheen het St. Albertus College, een school voor de kunsten waar een groot aantal verschillende disciplines wordt aangeboden, wordt de thuisbasis van Haas&Hahn op Curaçao.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *